29 / 04 / 2024

Petrolün varili sert düştü! 12 Mart 2022 petrol fiyatları!

Petrolün varili sert düştü! 12 Mart 2022 petrol fiyatları!

Antalya zirvesi sonrasında dün yükselişe geçen petrol fiyatlarında, bugün son zamanların en sert düşüşü gerçekleşti. Petrolün varili bugün 112,18 dolardan işlem görüyor. Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, benzin ve mazot fiyatlarını etkileyecek mi? Benzin ve mazotta indirim var mı?



BRENT PETROL NEDİR? 

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan tatlı petrol türü. Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir.

 Petrolün varili sert düştü! 12 Mart 2022 petrol fiyatları!

Kıstas kabul edilen ham petrol türleri, WTI (Western Texas Intermediate), Brent ve Umman olup, WTI petrolü NYMEX, Brent petrolü ICE, Umman petrolü ise DME üzerinde işlem görmektedir. WTI Orta Amerika'dan, Brent petrolü Kuzey Denizi‘nden, Umman petrolü ise Orta Doğu‘dan çıkarılan petrollere verilen isimdir.

Öyleyse Brent petrolün düşmesi akaryakıt fiyatlarını nasıl etkiler? Brent petroldeki düşüş benzin ve mazot fiyatlarını da etkileyecek mi? Benzin ve motorin de indirim var mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön