04 / 05 / 2024

Pilot olmak isteyenlere şok haber! Pilotaj eğitim ücretlerine zam kapıda!

Pilot olmak isteyenlere şok haber! Pilotaj eğitim ücretlerine zam kapıda!

Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren  yüzde 50’yi bulan zam yapılacak. Okul fiyatları da zamlanabilir! Peki, nasıl pilot olunur? İşte detaylar...



Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren  yüzde 50’yi bulan zam yapılacak.

Yeni zammın ardından eğitim uçaklarında sübvanse edilen yakıtın litresi 1.5 dolardan 2.25 dolar +KDV’ye, genel havacılıkta ise 3 dolar +KDV’ye yükselecek.

Airporthabercom'da yer alan habere göre; eğitim uçaklarında kullanılan yakıta zam uygulanması eğitim maliyetlerini de artıracağı için eğitim ücretlerine önümüzdeki günlerde zam uygulanabilir.

Pilot olmak isteyenlere şok haber! Pilotaj eğitim ücretlerine zam kapıda!Özellikle Cessna marka yakıt maliyeti yüksek (saatte 27-28 litre) yakıt tüketen uçaklarla uçan okulların yakıt maliyetleri diğerlerine göre daha fazla yükselecek.

Yakıt fiyatlarına yapılan zam, uçak kazalarına sebebiyet veren kurşunsuz benzin kullanımına yönelimi yükseltebilir. Bu da yeni kazaların olma olasılığını arttırabilir.

Peki, nasıl pilot olunur? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön