Pilot olmak isteyenlere şok haber! Pilotaj eğitim ücretlerine zam kapıda!
Avgas olarak bilinen genel havacılık uçak yakıtına 1 Ağustos’tan itibaren yüzde 50’yi bulan zam yapılacak. Okul fiyatları da zamlanabilir! Peki, nasıl pilot olunur? İşte detaylar...
NASIL PİLOT OLUNUR?
Sivil havacılıkta hızla büyüyen pilot açığı ve personel ihtiyacı, ticari havayolu şirketlerinin pilot alımlarımda bulunan şartlarını esnetmelerine sebep oluyor. Özellikle Türkiye’de pilot olmak isteyen adaylardan 2015 senesi ve sonrasında, adaylarda aranılan yetkinlikler esnetilmiş ve pek çok genç pilot adayına, pilot olma yolu sunulmuştur.
Gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında kariyerine pilot olarak başlamak ve devam etmek isteyen kişilerden, uluslararası geçerliliği olan ve sivil havacılık kanununa göre, alınması gereken çeşitli eğitimleri tamamlamaları bekleniyor. Ticari amaç dışında uçuş yapmak isteyen, hobi ve ya kişisel gelişim açısından eğitim almak isteyen pilot adaylarının PPL (Private Pilot License-Özel Pilot Lisansı) almaları yeterli olabiliyor. Fakat kariyerine ticari pilot olarak devam etmek isteyen pilot adaylarının, Türkiye’de de ticari uçuş yapmalarına imkan veren CPL (Commercial Pilot License-Ticari Pilot Lisansı) almaları bekleniyor.
Teorik ve pratik eğitim olmak üzere 2 aşamada verilen pilotajlık eğitimleri, pilot adaylarının beklenti ve istedikleri lisans seviyesine göre 4 ve16 ay arasında tamamlanabilmektedir. Bu eğitimleri tamamlayan pilot adayları, ayrıca ATPL, ATPL Frozen, Night Flight Rating ve benzeri süreçleri ve eğitimleri tamamlamaları da gerekiyor.
Pilot Olmak için Neler Gereklidir?
Genel olarak pilot adaylarından aşağıdaki özelliklere sahip olmaları beklenmektedir;
- En az Lise mezuniyeti
- Uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık raporları (Seviye 1 ve Seviye 2)
- Yeterli dil seviyesi (genellikle orta-orta üstü İngilizce seviyesi istenmektedir) ayrıca: TOEFL IELTS PTE Hangi
İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?
|