05 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda bunu yapanlar çok büyük zarar edecek dedi! Yatırımcılara kritik tarihi verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda bunu yapanlar çok büyük zarar edecek dedi! Yatırımcılara kritik tarihi verdi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, öngörülerine devam ediyor. Altın ve dolar daha ne kadar yükselmeye devam edecek. Kritik zaman ne? İşte detaylar…



KRİZ UYARISI: BAHANE HAZIRDI, HERKES BUNU YAPSIN!

"Bu hafta ABD Hazine Bakanı, İngiltere Merkez Bankası Başkanı, Çin'deki yetkililer şu uyarıları yaptı. Sonbaharda ciddi bir tedarik, gıda krizi çıkacağına, özellikle ABD, Avrupa ve Asya'da ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalma riskinden bahsettiler. Yellen demiş ki, "Savaşın etkilerinin küresel olduğunu ve şu anda gerçek anda küresel bir kriz olduğuna dair ciddi endişelerim var." Burada gıda krizine dikkat çekiyor ama Rusya-Ukrayna çatışmasından bahsediyor, bahane hazırdı çünkü.

Özellikle diğer ülke liderlerinden şöyle açıklamalar geliyor. Buğday, ayçiçek yağı ve diğer gıda ürünlerinde üretime bağlı tedarik zorluğu yaşanırsa sonbaharda ek yasaklar görebiliriz uyarısı geldi. İthalat ve ihracat kast ediliyor. Demek ki, sonbaharda bütün dünyanın konuşacağı, küresel piyasaların dengesini bozacak kriz, gıda krizi. Çin tarafında özellikle ciddi anlamda gıda krizi var. Çin'de yeni kapanmalar da konuşuluyor vaka sayılarından dolayı. Çin tarafında ciddi bir gıda problemi yaşanacak sonbaharda. Buna dikkat etmek gerekiyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı, 'İngiltere ve dünyanın gelecekte yüksek gıda fiyatları ile karşı karşıya kalınacağını düşünüyorum' diyor. Gelen açıklamalar, sonbaharda dünyadaki bütün insanların hangi problemleri konuşulacağını da açıklıyor. Bunu kendileri söylüyor.

Ben bir haftadır ekilebilir tarım arazilerinden bahsediyorum. Herkes arsa alıyor, toprak. Önümüzdeki aylarda Türkiye'de arsa fiyatları çok konuşulacak gibi başlıklarla bilgilendirmeye başladım. 18 Haziran'dan sonra herkes memleketine gidecek, okullar tatile giriyor. Herkes ekilebilir arazisine sahip çıkmalı. Kışlık erzak hazırlığının önemini yapmak isterim. Kışlık erzaklarımızı biraz daha fazla hazırlıyoruz. Bu uyarılarımın nedenini de ABD Hazine Bakanı, İngiltere Merkez Bankası Başkanı ve Çin tarafından gelen açıklamalara bağladım. Zaten enflasyon hissediliyor, resesyona giren bir dünya ekonomisi var. Gıda fiyatları hiç ucuz olmayacak. Zannetmeyin ki mevsimsel etkiden dolayı bir durağanlık var.

En büyük iş bana göre mümkün olduğunca fazla tasarruf yapmak. Ülke olarak mutlaka, israfla alakalı kamu spotlarının tekrar hazırlanması gerekiyor. Suyla alakalı ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor.

Bu hafta dövizdeki yükselişler, altındaki yükselişler bizim için sürpriz değildi, devam edeceğini düşünüyorum."

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda bunu yapanlar çok büyük zarar edecek dedi! Yatırımcılara kritik tarihi verdi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Mayıs 2022 tarihinde saat 01.25’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 15,90 euro 16,80 altının gramı ise 942TL değerinde.

Her haneye uygun yeni kredi paketi! Enerji Bakanı müjdeyi verdi

Emeklilere karşılıksız geri ödemesiz 750 lira yatacak! Başvuran herkesin hesabına yatıyor

Davulla zurnayla dolar depremine gidiyoruz! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada dolarda frenin tutmayacağı tarihi açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön