05 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş ekranlara inanmayın dedi! Doların gerçekte kaç lira olduğunu açıkladı

Piyasa Kahini İslam Memiş ekranlara inanmayın dedi! Doların gerçekte kaç lira olduğunu açıkladı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların ülkemizdeki gerçek değerini açıkladı.



Doların uzun bir süre sonra 16 TL’lerden 17 TL’lere çıktığı şu günlerde altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabında yatırımcıları düşündürecek paylaşımlarda bulundu. Memiş, doların dünya genelinde artış yaşadığını belirtirken, Türkiye’deki rakamlara da değindi.

NORMAL SEVİYE FARKLI

Memiş, açıklanan dolar rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ‘’Dolar endeksinde iki hafta öncesine göre 107 seviyesinin üzerinde bir yükselme gördük. Fakat bu durum, ülkemizde kur farkının baskılanması nedeniyle 17.30 lira seviyelerine pek çıkmadı. Bu durum, doların baskılanması ve 17 liranın üzerindeki ataklara müsaade edilmemesiyle açıklanabiliyor. Normal şartlarda 17.38 lira seviyesinde daha yüksek ataklar görebilirdik. Şu an için normal seviyenin 17.80 – 18.00 lira olması gerekiyor. Fakat baskılar nedeniyle gerçek dolar rakamları kur farkına yansımıyor. Bu noktada gelişimleri takip etmeden yatırım yapmak, yatırımcıları zor bir duruma da sokabilir’’ şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini İslam Memiş ekranlara inanmayın dedi! Doların gerçekte kaç lira olduğunu açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön