15 / 05 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş, elinde avucunda altın, dolar ve gümüşü olanları uyardı! Sakın tuzağa düşmeyin

Piyasa Kahini İslam Memiş, elinde avucunda altın, dolar ve gümüşü olanları uyardı! Sakın tuzağa düşmeyin

Dolara, altına ve gümüşe yatırım yapan yatırımcıların merak ettiklerini tek tek açıklayan Piyasa kahini İslam Memiş ''tuzaklara düşmeyin'' diyerek uyarıda bulundu. 



ALTIN VE GÜMÜŞ FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Altın ve gümüş fiyatları ile ilgili yatırımcıları merak ettiği soruları yanıtlayan İslam Memiş, fiyatların yükselip yükselmeyeceği konusunda açıklama yaptı.  İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında kasım ayı itibariyle bir yükseliş trendinin olduğunu gözlemlediklerini ve 8 aydır baskılanan emtia fiyatlarında yavaş yavaş yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini belirtti.

Özellikle gram altın tarafında problemin olmadığını ve yıla düşük seviyeden başlayan gram fiyatının dolar kurundan destek alarak yükselmeye devam ettiğini söyledi. 

ALTINDA ZİRVE RAKAM...

İslam Memiş, ons altın tarafındaki yükselişlerin bbir süre daha devam edeceğini söyledi.  Merkez Bankalarının faiz artırımı konusunda biraz daha yumuşak olması, biraz daha piyasaların önünü görmesi emtia fiyatlarını pozitif yönde desteklediğini belirtti.

İslam Memiş: ''Gram altın tarafına baktığımız zaman dolar/TL kurunun yine 18.60 TL seviyesindeki güçlü duruşu devam ettiği için, altının ve gümüşün ons fiyatında toparlanma olduğu için gram taraflarına da pozitif yönde yansıdığını gözlemliyoruz. 

Gram altın fiyatı şu an Kapalıçarşı piyasasında 1064 ile 1068 lira seviyesinde. Bir sonraki ataklarda 1090 lira seviyesini hedef seviye olarak takip edeceğim. Devamında çok yakın bir zamanda 1100 liralı rakamları yine konuşmaya devam edeceğiz. Aralık ayı içerisinde 1250-1280 TL aralığını takip etmeyi sürdüreceğim”  dedi.

 Piyasa Kahini İslam Memiş, elinde avucunda altın, dolar ve gümüşü olanları uyardı! Sakın tuzağa düşmeyin
GÜMÜŞ FİYATLARI NE OLUR?

İslam Memiş gümüş fiyatlarının 13 TL seviyesi üzerinde işlem göreceğini açıkladı. Gümüş tarafında kesinlikle rasyoya dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Memiş, 76, devamında da 72 seviyesine kadar bir gerileme olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Haliyle gümüşün gram fiyatında 16 lirayı direnç seviyesi olarak takip edeceğini belirtti. Ons tarafında 24-26 dolar dirençlerini takip edeceğini öngördüğünü açıkladı.


Geri Dön