28 / 04 / 2024

İslam Memiş’ten seçim öncesi son uyarı: ‘Sakın tuzağa düşmeyin!’

İslam Memiş’ten seçim öncesi son uyarı: ‘Sakın tuzağa düşmeyin!’

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından piyasaların nasıl şekilleneceği yatırımcı tarafından merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alımı yapacak vatandaşlara seslenerek “Tuzağa düşmeyin” uyarısı yaptı.



ABD borç krizine yönelik problemler global piyasaları etkilemeye devam ederken altın gibi varlıklar üzerinde baskı yaşanmasına sebep oluyor. Dolar endeksinde meydana gelen yukarı yönlü hareketlenme sonrası ons altın kritik seviyelerin altına düştü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcıya önemli konularda uyarı yaptı.

SEÇİM ÖNCESİ VATANDAŞ KUYUMCULARA KOŞTU

Seçimlerin ilk turundan önce insanlar altın fiyatlarından ralli yaşanacağı beklentisinin ardından kuyumcuların yolunu tuttu. Fakat beklendiği gibi yüksek bir artış olmadı. Buna rağmen, küresel ekonomilerde meydana gelen gelişmelere bağlı olarak altında geri çekilme yaşandı. 

“TEKRAR TUZAĞA DÜŞMEYİN”

Haber Global’de yer alan habere göre, Finans Analisti İslam Memiş konuya ilişkin önemli açıklamalar yaparak şu ifadeleri kullandı: Esasında birinci turda insanlar kuyumcularda kuyruklar oluşturdu. 1510 TL’den gram altın almıştı. Ancak yanlış hamlelerdi. Yeniden bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor. Manipülasyon piyasası ortaya çıkıyor. Şu an piyasalar da biraz daha kontrol altında.”

 İslam Memiş’ten seçim öncesi son uyarı: ‘Sakın tuzağa düşmeyin!’

Gram altın serbest piyasalarda 1375 TL dolaylarında. Ons altını izlemeye devam ediyoruz. Orada da bir miktar geri çekilmeler yaşanıyor. Dolar TL kurundaki geri çekilme ile beraber gram altında düşüşlere sebep oldu. 148 TL değer kaybetti gram altın. Kısa vadede kuvvetli değer kayıpları. Fakat 1350 lira altında değer kaybı öngörmüyorum.”

İşte detaylar...


Geri Dön