Ekonomi

Piyasa Kahini İslam Memiş'in dolar tahmini titretti! Piyasalarda tansiyon yükseldi! İşte son dakika dolar tahminleri!

Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş yaptığı değerlendirmelerde yükselişlerin süreceğini söyledi. İşte İslam Memiş'in son dakika dolar açıklamaları... Yaptığı açıklamada faiz artırmada yatay bir sürece geçildiğine değinen Piyasa Kahini İslam Memiş, dolar ve altının bu süreçte göreceği seviyeleri de duyurdu

FED'in merakla beklenen faiz kararının piyasalara olası etkisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Piyasa Uzmanı İslam Memiş, FED'in Amerika enflasyonundan dolayı makas değişimine gideceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada faiz artırmada yatay bir sürece geçildiğine değinen Piyasa Kahini İslam Memiş, dolar ve altının bu süreçte göreceği seviyeleri de duyurdu.

Peki İslam Memiş dolarla ilgili olarak neler dedi? İşte o açıklamalar...


Yaptığı açıklamada FED'in şahin tonlamalarını sürdüreceğini kaydeden İslam Memiş, küresel piyasalarda şu an panik havasının yaşandığını dle getirerek, Dolar endeksinde yukarı yönlü hareketlerin FED'in agresif tavır oluşturacağı ihtimallerinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Karar'da yer alan habere göre, bugün dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketlerin Fed’in daha agresif bir faiz artırım süreci uygulayacağı ihtimalleri euro/dolar, sterlin/dolar, kripto para ve diğer emtialarda sert düşüşlere neden olduğunu söyleyen İslam Memiş, yükselen bir enflasyona rağmen dolar endeksinin104,60 bandında kaldığını dile getirerek, bunun anlamının Fed’in daha da şahinleşebileceği olduğunu kaydetti. Söz konusu bu beklentinin Bitcoin’de yüzde 19’lük bir değer kaybına sebep olurken 23 bin dolar seviyesine gerilediğini dile getiren İslam Memiş, her ne kadar düşüş sürse de bu tarafta yatırım yapan vatandaşın sabırla beklemesi gerektiğini kaydetti.

DOLARDA KRİTİK SEVİYE AŞILDI

Yaptığı açıklamada yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir ekonomi paketi açıklayacağını kaydeden İslam Memiş, bu paket sonrasında geri çekilmeler yaşanacağını ve bu düşüşlerin kalıcı olmayacağına değindi. Yaptığı açıklamada dolar için kritik seviyeleri de açıklanan İslam Memiş, dolar kuru için 16,80 kritik seviyesinin üzerinde kalıcı olursa 17 ve 18 TL rakamlarını görebileceğini söylerken gram altın için de 980 üzerinden kalması durumunda hedefinin 1.050 lira olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomistten şok eden açıklama! Dolar ve altını kimse tutamayacak!

Altın 1 ay sonra işte bu kadar olacak! Piyasa kahini İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! Hemen bu rakamlara bakın!

Dolarda Fed kararı öncesi fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor! Dolar/TL bugün ne kadar 15 Haziran 2022?