29 / 04 / 2024

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

ABD'nin borç tavanı krizi ve Çin'deki talep zayıflığı faktörlerine bağlı olarak metal fiyatları haftaya beklenmedik bir başlangıç yaptı. Bu değerli maddelerin fiyatları 2022'nin zirvesinin %30 olmasıyla dikkat çekti.



Fed’in faiz artışlarına bağlı olan ortaya çıkan gerileme endişeleri ve Çin’in pandemiye bağlı olarak uyguladığı kısıtlamaların neticesinde endüstriyel metal fiyatlarının olumsuz etkilendiği ortaya çıkıyor. Metal fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli faktörün ise ABD’nin borç tavan krizi olduğu biliniyor. Haftaya gerilimli başlayan metal fiyatları hakkındaki önemli detaylar haberimizde…

 Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

Nikelde çarpıcı değer kaybı

Metal piyasasında çarpıcı değişiklikler dikkat çekerken en büyük düşüşün nikel ve çinkoda olduğu rapor edildi. Son 1 ayda yüzde 15 gerileyen nikel ton başına 21.171 dolara inerken, çinko ise yüzde 10.0 düşüşüyle 25 bin dolar değerine geri döndü.  Alüminyumun tonu, yaklaşık %5'lik bir düşüşle 2.300 doların altına gerileyerek yeni bir seviyeye indi. Aynı şekilde, kurşun fiyatı da %3.6'lık bir gerilemeyle  2.100 dolara düştü. Bakırın tonu ise %6.5 oranında gerileyerek 8.250 dolar değerinde kaldı.

Yatırımcılar ve piyasa paydaşlarının LME ana metal endeksini yakından izleyerek ana metal piyasasının genel durumu hakkında kapsamlı bilgi edinme aşamalarında olduğu biliniyor. Özellikle de metal piyasasını yakından etkileyen sektörler olan inşaat, elektronik, otomotiv ve imalat gibi alanlardaki potansiyel etkilerini yakın takibe aldılar.

 


Geri Dön