14 / 05 / 2024

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

ABD'nin borç tavanı krizi ve Çin'deki talep zayıflığı faktörlerine bağlı olarak metal fiyatları haftaya beklenmedik bir başlangıç yaptı. Bu değerli maddelerin fiyatları 2022'nin zirvesinin %30 olmasıyla dikkat çekti.



 Piyasada durgunluk! Metal fiyatları 2022 yılına göre düşüşte!

Alüminyum talebinde resesyon devam ediyor

Alüminyum talebinin Avrupa’da en fazla Çin’de olduğu bilinirken yaşanan ekonomik krizlerin ardından talepte gerileme görülüyor. Özellikle de nakliye ve inşaat sektöründe kullanılan metal, 31 Ekim’den bu yana gerileyen fiyatlarıyla dikkat çekti.  CRU analisti Ross Strachan, yaptığı açıklamada, Avrupa'da gerçekleştirdiği son seyahatlerinde çoğunlukla inşaat sektöründe talebin çok düşük bir seviyede olduğunu gözlemlediğini vurguladı.

Concord Resources araştırma direktörü Duncan Hobbs, dünya çapındaki alüminyum üretiminin 2023 yılı için %2 artması beklenirken, talebin yalnızca %1,5 artış göstererek piyasada aşırı arz ve sınırlandırıcı fiyatlar yaratma eğiliminde olduğunu ifade etti. Londra Metal Borsası Endeksi’ne göre en büyük ağırlığın alüminyumda olduğuna da %42,8 oranıyla dikkat çekildi.

Altus Al 617 Şarjlı Dik Süpürge kaç lira, en uygun nerede satılıyor? 9 Şubat 2023 fiyat listesi... 

Renk Değiştiren arka panelli Vivo Y100 piyasaya çıktı

Litek İnşaat Metal Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

 


Geri Dön