28 / 06 / 2024

Piyasalar bu haberi bekliyordu! Sonunda yayınlandı!

Piyasalar bu haberi bekliyordu! Sonunda yayınlandı!

Global piyasaların mercek altına aldığı ABD Merkez Bankası'nın son faiz oturumuna ait toplantı tutanakları yayımlandı. 



Enflasyon, genel olarak fiyatlar düzeyindeki artış anlamına gelir. Bu artış, bir ülkenin para biriminin değer kaybetmesi veya talep ve arz dengesi gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Enflasyon, ekonomik istikrarsızlık yaratabilir ve ekonomik faaliyetler üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Yüksek enflasyon oranları, tüketicilerin satın alma gücünü düşürebilir ve işletmelerin maliyetlerini artırabilir. Ekonomik politikalar, enflasyonun 
kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir. Bunlar arasında para politikası, maliye politikası ve fiyat istikrarı hedefleri gibi araçlar yer alabilir.


Döviz, kripto para ve altın yatırımcıları aracılığı ile merakla beklenen ABD Merkez Bankası’nın (FED) 31 Ocak-1 Şubat tarihli faiz oturumuna ait toplantı tutanakları yayımlandı. Katılımcıların, enflasyon amacına varana dek faiz artırımlarının devam etmesi yönünde görüş birliğine vardığı belirtildi.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) oturum tutanaklarında katılımcıların kimisinin 50 baz puan faiz yükselişini desteklemiş olması dikkatlerden kaçmadı.

FED Tutanaklarında Dikkat Çeken İfadeler

FED tutanaklarında dikkat çekenler şu şekilde sıralanıyor:Oturuma katılanlar enflasyon amacına ulaşana dek faiz artırımlarının devam etmesi yönünde görüş birliğine vardı.

Piyasalar bu haberi bekliyordu! Sonunda yayınlandı!

Tutanaklara bakıldığında, bazı katılımcıların faizin 50 baz puan yükseltirlmesi yönünde görüş bildirdiği görüldü. Katılımcıların çoğu ise faizin 25 baz puan artırılması tarafında görüş bildirdi.

Enflasyon için Son 3 Ay Vurgusu

Katılımcıların tümü sınırlayıcı siyasetin enflasyon yüzde 2 orta vadeli amacına getirilene kadar sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar.

Bazı katılımcılar son üç ay içinde enflasyonun güç kaybettiğini ama düşüş için daha fazla kanıt gerektiğini ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön