29 / 04 / 2024

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Piyasalar çarşamba gününe kilitlendi! Dolar, altın, enflasyon...

Dolar/TL kuru yıl içi zirvelerinde hareket ederken, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan Temmuz 2022 enflasyon verisi merak ediliyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 80’in üzerinde gelerek on yılların rekorunu kırması beklenmekte.



TL’DE DEĞER KAYBI YÜZDE 26,5 OLDU
Geçen yıl da yüzde 40 üzerinde değer kaybeden TL'nin dolar karşısında nisan başından beri değer kaybı yüzde 17,2, yılbaşından beri kaybı ise yüzde 26,5 olarak gerçekleşti.

Geçen haftanın son işlem gününde 17,75-17,98 bandında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL günü 17,9142'den tamamlamış oldu. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 17,95 seviyelerinde işlem görmekte. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,25 primle 18,3610'dan alıcı ile bulmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön