28 / 04 / 2024

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.



Hazine, mayıs ayı ihalelerini 9 Mayıs tarihinde düzenlediği iki ihale ile tamamladı. Seçim öncesi tamamlanan mayıs ayı programı sonrası 12 Haziran tarihine kadar Hazine'nin iç piyasada gerçekleştireceği bir ihale kalmadı.

Mayıs ayında toplam 103.1 milyar lira iç borç servisine karşılık olarak toplam 50 milyar liralık iç borçlanma amaçlanıyor.

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

DOLAR/TL 19,53 TL SEVİYESİNDEN İŞLEM GÖRÜYOR

Dolar/TL 19,53 TL seviyesinden işlem görüyor. Bu verilere göre TL, dolar karşısında ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen, 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine ve milyonlarca insanın evinden olmasına sebep olan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Bunun yanı sıra, yılbaşından bugüne kayıp yüzde 4.04 seviyesinde yaşandı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön