13 / 05 / 2024

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.



Hafta başına kadar son 8 işlem gününün 7’sinde düşüş yaşayan Borsa İstanbul, bu senenin başındaki zirveye nazaran yüzde 22.3 seviyesinde geriledikten sonra dün yükseldi. BIST 100 endeksi dün yüzde 3.66, bankacılık endeksi yüzde 8.37 seviyesinde yükselmiş oldu.

Mevcut politikalarla dolar/TL’nin kamu tarafından son 3 gün kalan seçim öncesinde olması gerektiğinden daha aşağıda fiyatlandığı ve TL’nin değer kaybetmesi gerektiği ile ilgili artan düşünceler dövize ilgiyi artıran ana unsur olarak görülüyor. Benzer bir biçimde, altın talebi de yüksek ilerlerken, Merkez Bankası, 100 ton civarında altın rezervini lokal talebin karşılanması için kullandığı hesap ediliyor.

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

Kur korumalı mevduat hesaplarına da ilgi dövizde 14 Mayıs’ta yapılacak seçim sonrası endişelerle rekor boyuta ulaştı. Nisan ayının son üç haftasında 17 milyar dolar artan KKM 109 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

DOLAR DEĞER KAZANDI

ABD Hazine tahvil getirileri, bankacılık sektöründe geniş çaplı bir kriz yaşanmayacağın öngörüsünün artmasıyla beraber yüksek seyrini korurken, bu durum dolara da destek verdi. Dolar başlıca para birimleri karşısında değer kazanmış oldu.

Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) bu hafta faizleri artacağı tahminleri ile beraber bir yılın zirvesine yaklaştı.

İslam Memiş, bu sefer çok iddialı konuştu: ‘Dolar, bu ikisine büyük darbe indirecek’

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön