29 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

Araç fiyatları nedeniyle araç almak bir dert, aldıktan sonraki masrafları bir başta dert haline geldi. Bu doğrultuda, en büyük masraflardan biri de trafik sigortası ve kasko fiyatları. Kasko fiyatları araç fiyatlarına paralel yalnızca bir senede 5 kat arttı.



Artan araç fiyatlarına paralel bir şekilde kasko fiyatları da yükseldi. 2021’de ortalama 2 bin TL seviyesinde bulunan fiyatlar 2022’de 10 bin TL seviyesine yükseldi. Bazı araç sahipleri artan kasko primleri yüzünden uygun maliyetli kasko arayışına yönelirken, çoğu araç sahibi ise hiç yaptırmamayı seçiyor. Sigorta sektörünün sorunlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen Ekonomim gazetesine yaptığı açıklamada, sektörün referans değerlerini yitirdiğini ifade ederek, “Önümüzü göremiyoruz, planlama yapamıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

“REFERANSLAR KAYBOLDU”

“Enflasyon ne, faiz ne bilgimiz yok. Dolarda 3-4 çeşit kur var” şeklinde konuşan Gülen, “Böyle olunca referanslar ortadan kalktı. Biz geleceği fiyatlıyoruz. Bugün ben bir poliçeyi bin TL’ye sattığım zaman bunun maliyetinin ne olacağını hesap edemiyorum. Bir varsayım koyuyorum 700 lira olacak diye. Fakat bir bakıyorum bin 700 lira oluyor. Zira o süreçte enflasyon artıyor, kur yükseliyor. Aynı zamanda, asgari ücrette iyileştirme yapılıyor. Bu gibi belirsizlikler sektörü zor duruma sokuyor” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön