16 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

Araç fiyatları nedeniyle araç almak bir dert, aldıktan sonraki masrafları bir başta dert haline geldi. Bu doğrultuda, en büyük masraflardan biri de trafik sigortası ve kasko fiyatları. Kasko fiyatları araç fiyatlarına paralel yalnızca bir senede 5 kat arttı.



KASKO FİYATINDA 5 KATLIK ARTIŞ

Kasko, trafik ve sağlık sigortalarındaki fiyatların yükselmesine de değinen Gülen, “Fiyatlar 5 kat arttı. Araç fiyatları da yüzde 350 seviyelerinde yükseldi. Bir miktar araç fiyatları ile beraber paralel gitti diyebiliriz. Sağlık sigortalarında da normal olmayan bir fiyat artışı yaşanıyor. Medikal enflasyonun etkisi çok fazla. Ortalamalarda tamamlayıcı sağlık sigortaları 5-6 bin TL bandına geldi. Özel sağlık sigortaları ise 10-12 bin seviyesine çıktı. Toplam primler de yüzde 160 oranında arttı” ifadelerini kullandı.

Araç sahipleri dikkat! Kasko ve trafik sigortası konusunda kötü haber!

1 MAYIS’TAN İTİBAREN TRAFİK SİGORTASINDA KURALLAR DEĞİŞTİ

Diğer taraftan, 1 Mayıs tarihinden itibaren trafik sigortalarında da yeni bir döneme geçildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) trafik sigorta primlerinde dinamik basamak yöntemine geçiş yapıldığını paylaşmıştı. Yeni uygulamada 0 çok riskli araç sürücüleri ve 8 çok iyi  araç sürücüleri basamağı düzenlemesi geldi.

EYT’de yeni emeklilik ayrıntıları belli oldu! İlk müjde bir milyon çalışana geldi!

SODEV’den yeni rapor: ‘Orta sınıf yoksullaştı, kahvaltı ve kırmızı et tüketimi azaldı’

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!


Geri Dön