04 / 05 / 2024

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Bütün Türkiye'nin merak ve sabırsızlıkla beklediği 14 Mayıs akşamı yapılan Genel Seçimler istenilen oy oranına ulaşılamaması sonucu ikinci tura kaldı. İkinci turdan doğan belirsizlik piyasaları alt üst etti. Borsadakiler dikkat! Şimdi ne yapılmalı? İşte ayrıntılar.



Seçimlerin ikinci tura ertelenemsiyle beraber piyasalarda korkulan oldu. Belirsizlik yükseldi ve bu durum piyasaları negatif etkiledi. Borsa İstanbul'da sert bir gerileme meydana geldi ve döviz kurları rekor seviyelere erişti devam etti.

Resmi olmayan neticelere göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Türkiye dün yaptığı seçimde, Recep Tayyip Erdoğan %49,3, Kemal Kılıçdaroğlu %45,0 ve Meral Akşener %5,2 seviyesine oy almıştır.

Bu neticeler doğrultusunda, Türkiye bir defa daha seçimler için sandığa gitme kararı almıştır ve ikinci tur seçimler iki hafta sonra yapılacaktır.

Piyasalar, kararsızlık hoşlanmadığı için seçimin ilk turda neticelenmemesi negatif bir durum olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçimi elde etme ihtimalinin yükselmesi, geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da meydana gelen sert alımların bu hafta geri verilme ihtimalini yükseltmiştir.

Karasızlık, borsalar için genellikle negatif bir etki oluşturur. Çünkü yatırımcılar, negariflik dönemlerinde riskleri yükseldiğinden dolayı tedbirli davranır ve daha az riskli varlıklara yönelirler. kararsızlık, gelecekteki siyasi, ekonomik veya finansal olayların kararsızlğı manasına gelir ve bu da yatırımcıların karar alma aşamalarını etkiler. Yatırımcılar, kararsızlık dönemlerinde piyasaların dalgalanma eğilimi göstereceğini ve ani ücret hareketlerinin olabileceğini düşünerek daha temkinli hareket ederler.

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Bu hususta, borsalarda genellikle satış baskısı meydana gelebilir ve piyasalarda gerilemeler görülebilir. Dolayısıyla, kararsızlık borsalar için riskli bir ortam meydana gelebilir ve yatırımcıların belirsizlik ve temkinli yaklaşımları sebebiyle negatif etkiler gözlenebilir.

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön