18 / 05 / 2024

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Bütün Türkiye'nin merak ve sabırsızlıkla beklediği 14 Mayıs akşamı yapılan Genel Seçimler istenilen oy oranına ulaşılamaması sonucu ikinci tura kaldı. İkinci turdan doğan belirsizlik piyasaları alt üst etti. Borsadakiler dikkat! Şimdi ne yapılmalı? İşte ayrıntılar.



Döviz piyasasında hem dolar hem de avro rekor derecelerine ulaşmayı sürdürüyor.

Serbest piyasada doların alış ücreti 19,6150 TL iken satış ücreti 19,6170 TL olarak tespit edildi. Aynı şekilde avronun alış ücreti 21,3240 TL ve satış ücreti 21,3260 TL olarak kaydedildi.

Cuma günü doların satış ücreti 19,5870 TL , avronun satış ücreti ise 21,3290 TL idi.

Altın piyasasında ise döviz kurlarındaki yükselişe karşın ons ücretindeki gerileme sebebiyle altının gram ücreti yatay bir seyir izledi ve 1.266 TL civarında bitti. Ancak, yeni haftaya değer kazancıyla başlamasıyla beraber saat 10.45'ten itibaren altının gram ücreti önceki kapanışın %0,71 üstünde 1.275 TL'den işlem görmektedir. Çeyrek altın 2.090 TL, Cumhuriyet altını ise 8.460 TL'den satılmaktadır.

 Piyasalarda korkulan oldu! Borsada parası olanla bu habere dikkat!

Borsa İstanbul'da ise Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat %6,1 gerilemeyle 5.489,50 puandan açılış yaparken, BIST 100 endeksi %6,38 gerilemeyle 4.489 puandan başladı. Bankacılık endeksi %9,54 ve holding endeksi %7,86 kıymet yitirdi. Tüm sektör endeksleri gerileme olurken, bankacılık sektörü en çok gerileyen sektör oldu.

Sert gerileme ardından devre kesici sistemi devreye alındı. Devre kesici sistemi, yatırımcıların tespit edilen sınırları geçen ücret dalgalanmalarından negaif etkilenmemelerini sağlamak amacıyla uygulanmaktadır. Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi (EBDKS), anlık endekste %5 ve %7'lik kıymet yitirimlerinin meydana gelmesi halinde devreye girer ve yatırımcıların panik işlemlerinden zarar görmesini en aza indirmeyi amaçlar.

A101 çılgın indirimlerine devam ediyor! Ayçiçek Yağı 134 TL'den satışta

Kampçılar bu aktüel ürünler kaçmaz! Şok markette Piknik Sandalyesi 159, Kamp Sandalyesi 159 TL'ye düştü! 

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön