Ekonomi

Piyasalarda korkutan hareketlilik! Altın ve dolar için kritik gün!

Merkez Bankası yarın 2022 yılının ikinci politika faizi kararını açıklayacak. Karar öncesinde piyasalarda korkutan hareketlilik devam ediyor. İşte dolar, euro, altın, gümüş ve kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri... Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edebileceği şüphesi ile cuma günü artan risk algısı, yeni haftanın başlangıcında da fiyatlar üzerinde etkisini gösteriyor

Piyasalar yarın açıklanacak TCMB'nin faiz kararına odaklandı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edebileceği şüphesi ile cuma günü artan risk algısı, yeni haftanın başlangıcında da fiyatlar üzerinde etkisini gösteriyor.

Geçen ay yapılan PPK toplantısında politika faizi sabit bırakılarak yüzde 14 olarak kalmıştı. Peki yarın açıklanacak faiz kararı ne olacak? Politika faizinin değişip değişmeyeceği merak edilirken öte yandan dolar kuru beklentisi de araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte merak edilenler...

Anadolu Ajansı'nın Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin araştırması sonuçlandı. Ankete katılan 24 ekonomist, politika faizinin değişmeyeceğini düşünüyor. AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan tüm ekonomistler, bir haftalık repo ihale faizinin (politika faizi) yüzde 14'te sabit tutulacağını tahmin ediyor.

TCMB faiz kararı öncesi Reuters anketine katılan 20 kurumun tamamı, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarının sabit tutulmasını bekliyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar kuru beklentisi 16,04 TL olarak açıklandı.

Peki bugün dolar,euro, sterlin, altın, gümüş ne kadar? İşte piyasalarda son durum...


 

Dolar, Euro ve Sterlin

Haftanın üçüncü işlem gününe 13,60 liradan başlayan dolar/TL lşuanda 13,64 TL'den, 15,45 liradan başlayan Euro 15,54 TL'den, 18,44 TL'den başlayan Sterlin ise 18,51 TL'den satışa sunuluyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,6480 lira, avronun satış fiyatı ise 15,4960 lira olarak kayıtlara geçti. 

Altın ve gümüş

Haber3com'da yer alan habere göre; altının onsu 1.857 dolara yükselirken gram altın 807/814, çeyrek altın 1.308/1.335, Cumhuriyet altını ise 5.386/5.442 TL alış/satış fiyatları ile işlem görüyor. Gümüş ise 10,33 liradan satışa sunuluyor.

Kripto para piyasaları

Kripto para piyasalarında ise bugün Bitcoin 44 bin 186, Ethereum 3 bin 141 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Altın fiyatları tırmanışa geçti! Fiyatlar ne olacak?

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Dolar devri sona eriyor! Elinde doları olanlar...

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Bitcoin'i neler bekliyor? Kripto paraların devi değerlenecek mi?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?