16 / 05 / 2024

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Ekonomi yönetimine Mehmet Şimşek’in geçeceğine ilişkin haberler piyasalarda olumlu hava yaratırken, piyasa çevreleri yeni kabine için kritik tarih olan 2 Haziran’a dikkat çekti. Uzmanlar, 2 Haziran Cuma gününe kadar borsada yukarı yönlü ivmenin devam edeceğini öngörüyor.



MB’NİN BAĞIMSIZLIĞI ÖNEMLİ

Piyasalarda kritik tarih 2 Haziran’a dikkat! Borsada çıkış sürer mi? Endeks ne olur? İşte uzmanların beklentileri…

Tuna Çetinkaya, borsada yaşanan yükselişte özellikle bankacılık hisselerinin etkin olduğuna işaret ederek bu yükselişte bankalara getirilen kısıtlamaların azaltılacağı söylentilerinin de etkili olduğunu dile getirdi.  Çetinkaya, yeni ekonomi yönetiminin ortaya koyacağı ekonomi politikalarının piyasalarda karşılık bulması halinde borsada yeni rekor denemeleri olabileceğine dikkat çekti. Çetinkaya, yabancı yatırımcının hala çok sınırlı olduğuna işaret ederek ancak güvenin temin edilmesi durumunda yabancı yatırımcıların da döneceğini söyledi. Çetinkaya, Merkez Bankası’nın bağımsızlığının temin edilmesi, doğru bir politikanın ortaya konulması halinde yatırımcıların geri dönmemesi için ortada hiçbir nedenin kalmayacağını savundu.

 BORSAYA İLGİ ARTIYOR

 Seçim öncesi genel olarak daha defansif bir tavır sergileyen yatırımcıların seçimlerin ardından verilen mesajlara olumlu tepki verdiğini söyleyen Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş, önümüzdeki dönem, ekonomi yönetiminin netleşmesi ve atılacak adımların, piyasanın yönünü bulmasında belirleyici olacağını dile getirdi. Demirtaş, özellikle döviz kurları ve enflasyon trendlerinin, Türkiye ekonomisinin rekabetçi gücünün ortaya çıkması için önemli sinyaller vereceğinin altını çizerken, özellikle döviz kurlarının daha esnek hale gelmesi ve TL’nin ölçülü değer kaybının da borsaya ilgiyi artırdığını aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön