02 / 05 / 2024

Piyasaların beklediği haber geldi! Senelik enflasyon %4,9'e erişti

Piyasaların beklediği haber geldi! Senelik enflasyon %4,9'e erişti

ABD'de meydana gelen enflasyon, Nisan ayında %0,4 oranında yükselişe çıkarken; senelik oranda %4,9 seviyesinde meydana geldi. Piyasa tahminine göre ülkenin enflasyonunun aylık olarak %0,4 çıkması, senelik bazda ise %5,0 olması tahmin ediliyordu.



ABD, Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini paylaştı. Buna göre, ülkenin Nisan ayında enflasyonu yüzde 0,4; senelik oranda yüzde 4,9 seviyesinde oldu. Piyasa beklentisi, enflasyonun Nisan ayında yüzde 0,4; senelik ise yüzde 5,0 oranı olması yönündeydi.

Çekirdek enflasyon aylık oranda yüzde 0,4; senelik oranda ise yüzde 5,5 civarına çıktı. Beklenti, çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0,4; senelik ise yüzde 5,5 olmuştu.

ABD enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına has yol haritası üstünde etkili olduğu için bi hayli kritik.

Piyasaların beklediği haber geldi! Senelik enflasyon %4,9 e erişti

Piyasalar ne tepki verdi?

ABD TÜFE verisinin akabinden, ons altın 2045,83 doları gördü, şu sıralarda 2040,80 dolar oranında bulunuyor.

Dolar Endeksi, ABD enflasyon verisinin arkasından 101,78'den 101,38'e kadar düştü.

Euro/dolar paritesi, düne göre yüzde 0,25 yükselişle 1,09886 oldu.

Piyasaların beklediği haber geldi! Senelik enflasyon %4,9'e erişti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön