17 / 07 / 2024

Piyasaların bir bileni İslam Memiş altında 15 gün sonra olacakları açıkladı! 

Piyasaların bir bileni İslam Memiş altında 15 gün sonra olacakları açıkladı! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında yaşanan düşüşün nedenini açıklarken ayrıca hangi saat aralıklarında altın alınması gerektiğini de açıkladı. İslam Memiş ayrıca Mayıs ayının sonunda (yani 15 gün sonra) altında neler olacağını da söyledi...




Yaz ayları yaklaştıkça artan düğünler nedeniyle pek çok kişi altın fiyatlarındaki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Hem altın alacaklar hem de altın satacaklar altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alım ve satımlarıyla ilgili merak edilen tüm soruları da peş paşe yanıtları.

ALTIN FİZİKSEL Mİ OLMALI SANAL MI?

Pek çok kişi tarafından merak edilen fiziksel altın mı yoksa sanal altın mı tercih edilmeli konusu kişiden kişiye farklılık gösterirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarının saklama imkanlarının uygun olmadığı hallerde, uzun vadeli yatırımcılar için faiz hassasiyeti olmadığı sürece bankalar aracılığıyla birikime devam edebileceğini dile getirdi.

Piyasaların bir bileni İslam Memiş altında 15 gün sonra olacakları açıkladı! 

Bankalardaki mevduat garantisi 400 bin Türk Lirası olduğundan, bu miktarın üzerindeki tutarlar farklı bankalarda saklanabileceği belirtilirken, ayrıca Fiziksel altın, saklama imkanları müsait olanlar için de daha avantajlı olabileceği kaydedildi. 

Altın Uzmanı İslam Memiş, "Yastık altındaki altının ülke ekonomisine katkısı yok" düşüncesinin doğru olmadığını belirterek söz konusu bu durumun alım-satım maliyetlerini artırması veya fiziksel teslimatın zorlaşması anlamına gelmediğini  de dile getirdi.

İslam Memiş ayrıca bu konuda sistemden uzaklaşan kişiler için çözüm bulunması gerektiğini kaydediyor.


ALTIN HANGİ SAATLERDE ALINMALI?

Yaptığı açıklamada bankadan alım-satım yapmak için en uygun saatlerin hafta içi 10.00-17.00 saatleri olduğunu ile getiren İslam Memiş, hafta sonları bu işlemlerin yapılmasının yanlış bir karar olabileceğini kaydediyor.

İslam Memiş ayrıca farklı bankaların fiyat alternatiflerinin değerlendirilmesi gerektiğini ve resmi kur ile Kapalıçarşı arasında belirli bir farkın olduğunu, fakat söz konusu bu farkın bankalarda daha da artabileceğini dile getiriyor.

Son olarak, yatırımcıların gözdesi gram altının fiyatının 2024 yılında 2 bin 50 liradan başlayıp şu anda 2 bin 450-2 bin 500 lira arasında oynadığını belirten Memiş, yıl sonuna kadar 3.000 lirayı öngördüğünü söyledi.

KRİTİK 15 GÜN

Mayıs ayı boyunca yaşanacak düşüşlerin altın alıcılarına fırsat sunduğunu ve gram altının ülkemizdeki yatırımcılarına en çok kazandıran bir yatırım aracı olduğunu belirten İslam Memiş, Temmuz ayına kadar yeni rekorlar beklediğini de sözlerine ekledi.

ŞOK 18 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımlandı! ŞOK'ta bu cumartesi birçok üründe indirim var...

Dünyanın en pahalı evi 425 Milyon Euro’ya satılıyor!

Konut fiyatları 10 aydır düşüyor!


Geri Dön