14 / 11 / 2024

Plastik poşete zam geldi! Plastik poşet kaç TL 2023?

Plastik poşete zam geldi! Plastik poşet kaç TL 2023?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre poşetlerin geri kazanım katılım payında güncelleme yapıldı. Verilen detaylara göre, plastik alışveriş torbalarının adet başı fiyatı 38,5 kuruşa çıkartıldı.




Çevreyi plastikten korumak için başlatılmış olan poşetlerden para alınması uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinden beri devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak vereilen detaylara göre, söz konusu uygulamanın başladığı günden bu yana 25 kuruştan satılan poşetlerde, satıcılar da "Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı" ismi altında poşetlerin adedi kadar devlete ödeme yapıyor.

Bugünkü 32267 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; plastik alışveriş torbaları adet başı 38,5 kuruşa çıkartıldı.

PLASTİK POŞET FİYATLARI NE KADAR OLDU? PLASTİK POŞET FİYATLARI KAÇ TL?

Fotomaç'ta yer alan habere göre, 2 Ağustos tarihli ve 32267 sayılı Resmi Gazete'deki Cumhurbaşkanı Kararı ile düzenlenen Geri Kazanım Katılım Payı Tutarı güncellemesine göre, plastik alışveriş torbalarında söz konusu bu tutar adet başı 38,5 kuruşa .ıkartıldı. Fakat söz konusu bu fiyat artışının tüketiciye yansıtılıp yansıtılmayacağına dair Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan henüz herhangi bir bilgi gelmedi.

Plastik poşete zam geldi! Plastik poşet kaç TL 2023?

PLASTİK POŞET SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Paylaşılan detaylara göre, plastik poşetlerin insan sağlığına zararları çeşitli faktörlere dayanıyor ve söz konusu bu zararlar da genel olarak plastik poşetlerin üretimi, kullanımı ve atılması süreçlerinden kaynaklanıyor. 

Kimyasal maddeler

Verilen bilgilere göre, plastik poşetler, üretim aşamasında ya da içerisinde bulundukları ortam nedeniyle bazı kimyasal maddeleri içerebilir. Yine paylaşılan detaylara göre, bazı plastik poşetler, civa,kurşun, kadmiyum ve diğer zararlı ağır metaller gibi toksik kimyasallar da içerebilir. 

Endokrin bozucu maddeler

Yine verilen detaylara göre, bazı plastik poşetlerde kullanılmış olan kimyasallar, endokrin sistemini de olumsuz etkileyen bazı endokrin bozucu maddeler içerebiliyor. Söz konusu bu maddeler hormon dengesini bozabiliyor ve çeşitli sağlık sorunlarına da sebep olabiliyor.

Besin kontaminasyonu

Aktarılan bilgiye göre ayrıca plastik poşetler yiyeceklerin taşınması ve saklanması amacıyla da kullanıldığında, bu plastik poşetlerin yüzeyleri gıdaların üzerine bazı zararlı kimyasallar ve plastik parçacıkları bulaştırabiliyor. Söz konusu bu durum da gıdaların kalitesini ve güvenliğini tehlikeye atabiliyor.

Emekliler acil baksın! Emekli maaş zammında son dakika! Resmen açıklandı zamlar yeniden değerlendirilecek!

Aile destek ödemesine yeni ay zammı yapılacak mı? Aile destek ağustos ayı ödemeleri hesaplara yattı mı?

TOKİ'den sudan ucuz ev fırsatı! Aylık sadece 1.842 TL taksitle!


Geri Dön