Ekonomi

Platinin gramı yüzde 4,62 değer kazandı! 17 Mart 2022 platinin gramı!

Altın ve gümüş dışında başka bir yatırım aracı arayanlar platini de araştırıyor. Platin de yatırım yapılabilen kıymetli metaller arasında yer alırken değeri merak ediliyor. FED kararı sonrasında döviz ve altın piyasasında yükseliş devam ederken, platinin gramı ne kadar oldu? Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor

Platin, en az gümüş ve altın kadar değerli metaller arasında yer alıyor. Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor. Platine yatırım yapmak mantıklı mı? sorusunun cevabı merak ediliyor. Platin, kimyasal özellikleri ve çok az bulunmasından kaynaklı olarak dünyadaki en pahalı ve değerli metaller arasında bulunuyor.

Altın ve gümüş gibi kıymetli emtialar FED kararı sonrasında yükselişe geçti. Platin ise yüzde 4,62 artışla kazanan metaller arasında yer aldı. Öyleyse platinin gramı, onsu bugün ne kadar? Platine yatırım yapmak mantıklı mı? İşte merak edilenler...

PLATİNİN GRAMI BUGÜN NE KADAR?

Bazı analistlere göre değerli metal ailesinden biri olan platin de uzun vadede yükseliş bekleyen metaller arasında bulunuyor. Platin de dünya genelindeki gelişmelerden etkilenerek ani iniş ve çıkışlar göstermekte. Platinin gramı bugün FED kararı sonrasında yüzde 4,62 artışla 33,2 dolar olurken, onsu ise yüzde 3,86 artışla 1,031 dolar oldu. 

PLATİNDE EN DİP VE EN ZİRVE SEVİYELER

Platinin onsu 8 Mart'ta 1.180 dolar ile son bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. Platinin onsu son bir sene içerisinde ise en yüksek seviyesine 7 Mayıs 2021'de ulaştı ve 1.256 dolardan işlem gördü. Son bir hafta içerisinde en dip seviyeyi 16 Mart saat 01:15'te 985 dolar ile gördü. Son bir yıl içinde en dip seviyesi ise 9 Eylül 2021'de 913 dolar seviyesi oldu.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

FED öncesi emtia piyasasında son durum! Platin bugün ne kadar?

Platin değer kaybediyor! 1 gram platin kaç TL?

Piyasalar alt üst oldu... Tüm değerli madenler tek tek düşüyor!