06 / 05 / 2024

Playboy şirketi Hindistan ve Çin'de gece kulübü açacak!

Playboy şirketi Hindistan ve Çin'de gece kulübü açacak!

Zor durumdaki dünyaca ünlü şirket Playboy, Latin Amerika'dan sonra gelişmekte olan Çin ve Hindistan pazarında da büyüme kararı aldı



 Uluslararası şirketlerin gelişmekte olan piyasalara olan ilgisine dünyaca ünlü erkek dergisi Playboy'un yayımcısı Playboy Enterprises Şirketi de içinde bulunduğu krizle birlikte kayıtsız kalamadı. Playboy CEO'su Scott Flanders, Latin Amerika'daki gece kulübü açma planlarına Brezilya'yı da eklediklerini belirterek, Çin ve Hindistan'da da büyüyeceklerini söyledi. Flanders, "Yerel Brezilya kültürü, cinselliğe daha açık. Açılacak yeni gece kulüpleri ile birlikte Playboy markasının bu pazarda yankılanacağına inanıyorum" dedi. IMG Licencing Worldwide şirketi ile yaptıkları anlaşma sonucu, Asya'da da lisanslı ürün satışlarına ağırlık vereceklerini belirten Flanders, Çin ve Hindistan'ın şirket için çok önemli bir pazar olacağını söyledi. Önceki dönemlere göre zararda düşüş yaşayan ve son çeyrekte 27.8 milyon dolar zarar açıkladıklarını belirten Flanders, gelişmekte olan ülkelerdeki pazar paylarını artırarak kısa sürede yeniden kârlı günlere geçmeye hazırlandıklarını söyledi. Flanders, "Gelişen Asya ülkelerindeki nüfus ve artan alım gücüne paralel olarak yaptığımız anlaşmalar, Playboy markasının özellikle Çin ve Hindistan'da lisanslı ürünlerde pazar payını artırmayı hedefliyor" dedi.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Playboy, Çin ve Hindistan'da gece kulübü işine girecek

Hindistan'da yeni yatırımlar yaparak, zarar eden şirket pozisyonundan kurtulmayı amaçladıklarını belirten Playboy CEO'su Scott Flanders, "Özellikle yerel Brezilya kültürü cinselliğe çok açık. Bu tip yerlerde Playboy markası ciddi bir etki yaratabilir" diye konuştu. Latin Amerika'da gece kulüpleri açmanın öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Flanders, kârlılığı arttırmak için lisanslı ürünlere ağırlık verecek yeni ortaklıklara gideceklerini ve Playboy adlı gece kulübüyle birlikte kumarhanelerin de açılacağını söyledi.

Ortaklıklara yöneldi

Şirketin 53 yaşındaki CEO'su Scott Flanders, Latin Amerika'daki güçlü potansiyel ortaklarla açacakları gece kulüpleriyle 2011 yılı için hedefledikleri kazanca ulaşmak istediklerini dile getirdi. Flanders, dünya genelinde dergi tirajlarının en yüksek olduğu Brezilya'da, Rio de Janeiro ve Sao Paulo'nun öncelikli şehirler olduğunu vurgularken, 2010 yılı içinde Çin'de de bir eğlence merkezi açmayı planladıklarını dile getirdi. Öte yandan, şirketin Cancun, Mexico ve Florida'da da yeni yatırımlar yapacağı kaydedildi. Playboy'un dünya genelinde bilinen bir marka olduğunu söyleyen Flanders, "Ancak, yakın dönemde şirketin satışına ilişkin yapılan haberler, hisselerde ciddi oranda değer kaybına yol açtı. Şimdi şirketi güçlendirecek ortaklıklara yöneldik" ifadesini kullandı.

Erkekleri de giydirecek

IMG şirketiyle Asya pazarlarında satışı yapılacak olan aksesuvar ve diğer ürünler için bir anlaşma imzalayan Playboy, bu sayede satışlarının ciddi bir ivme kazanacağına inanıyor. İmzalanan anlaşma sayesinde özellikle Hindistan ve Çin'de büyüyeceklerine dikkat çeken Flanders, "ABD'de ağırlıklı kadınlar tarafından tercih edilen giyim kolumuz, Asya pazarında erkekler için de seçenekler sunacak. Ayrıca daha yenilikçi televizyon programları ile çiftleri ekran başına toplamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Dördüncü çeyrekte 28.6 milyon dolar zarar eden şirketin 2009 yılındaki zararı ise 157.2 milyon dolar olmuştu.
Hürriyet


Geri Dön