29 / 04 / 2024

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu ilan bugünkü Resmi Gazete'nin çeşitli ilanlar bölümünde yayımlandı.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. 

Paylaşılan detaylara göre, Polis Meslek Yüksekokulları'na 2023-2024 eğitim öğretim yılı için 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci alımına ilişkin başvurular, 31 Temmuz 2023 ve 9 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Pek çok kişinin gündeminde yer alan söz konusu başvurular "http://www.pa.edu.tr" internet adresi üzerinden e-Devlet şifresiyle girilip yapılacak.

Yine aktarılan detaylara göre, e-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları, herhangi bir sınav başvuru ücreti ödenmeden yapılacak.

Yine verilen bilgiye göre, merakla beklenen bu sınava katılmak için 10 katı kontenjana girmiş olan adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için ücret ve hesap bilgileri "www.pa.edu.tr" internet sitesinden açıklanacak.

Polis Akademisi tam 2 bin 500 öğrenci alacak! Resmi Gazete de yayımlandı!

Paylaşılan detaylara göre, pek çok kişi tarafından merakla beklenen aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklanmadan, sınav başvuru ücreti ödeyen adayların sınav başvuru ücretleri de geri ödenmeyecek.

Yine verilen bilgiye göre söz konusu bu sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokulları'nda eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, söz konusu alıma ilişkin sınav takvimi, "www.pa.edu.tr" internet sitesinden de ilan edilecek.

Başvuracak adaylarda hangi şartlar aranıyor?

Polis Meslek Yüksekokulları'nın öğrenci alımı için başvuru yapacak olan adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, lise ve dengi okul mezunu olması gerekiyor.

Pek çok kişinin merakla beklediği ve arama motorlarında sık sık araştırdığı bu başvurularda, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250 bin ham taban puan ve üzeri puan, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2023-YKS TYT puan türünden en az 200 bin ham taban puan ve üzeri puan alma şartı da aranacak.

Yine verilen bilgiye göre adayların, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınması kaydıyla 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 1 Ocak 2023 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olması şartı da aranacak.

Söz konusu alımlar için başvuru yapan adaylardan kadınların 162 santimetre, erkeklerin 167 santimetreden kısa boylu olmaması, beden kitle indeksinin ise 18-27 arasında olması gerekiyor. 

Ayrıca ilanda, söz konusu alıma ilişkin diğer giriş koşulları da yer aldı.

Çift maaş almak isteyenler acil bakın! SGK resmen tek tek açıkladı: Hem babadan hem de eşten emekli maaşı alınabilir mi?

Motorin fiyatları 37 TL'ye dayandı! İşte güncel BP, Opet, PO 1 Ağustos 2023 fiyat listesi!

TOKİ'den İstanbul,  Ankara  ve İzmir'e 1.700 konutluk 4 yeni proje geliyor!


Geri Dön