05 / 05 / 2024

Polisan 15 şehirde 15 binden fazla konutu boyadı!

Polisan 15 şehirde 15 binden fazla konutu boyadı!

Türkiye, 2011 yılında dünya üniversiteleri arasında düzenlenecek kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak



Olimpiyatlar, karın en çok yağdığı ve kayak merkezlerine sahip şehri Erzurum'da gerçekleştirilecek. Olimpiyatlar öncesi şehrin güzelleşmesi için belediye ile boya firması Polisan işbirliğiyle, halka ucuz beyaz boya satılacak. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde 15 şehirde 15 binden fazla konutun yeniden boyanmasını sağlayan Polisan şirketi, şimdi de rotayı Erzurum'a çevirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile 2011 Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları öncesi imzalanan centilmenlik anlaşması gereği Polisan, şehirdeki binaların dış cephesini boyatmak isteyenlere yüzde 50 indirimli ürün verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediye olarak yüzde 50 iskontolu boyaların yüzde 25'ini de kendilerinin karşılayacağını açıkladı. Şehirdeki özel alanları ise belediye boyayacak. Buna göre şehirde 40 bin metrekareye yakın dış cephe boyanacak. Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçeleri öncelikli olmak üzere şehrin tamamı yüzde 50 iskontolu boya ile yeni bir çehreye kavuşacak. Amaçlarının herkesin evini boyatması olduğunu belirten Başkan Küçükler, bu şekilde kış olimpiyatları ile şehrin turizm potansiyelini açığa çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Erzurum'da olduğu gibi toplu boyama projelerinin de etkisiyle kişi başı yıllık boya tüketiminin 25 yılda 5 kat artarak 7,5 kiloya ulaştığını açıkladı. 25 yıl önce Yunanistan 12, Libya, Tunus, Cezayir 7-8 kilo arasında bir tüketime sahipti. Türkiye'de bilincin yeni oluşmaya başladığını anlatan Bitlis, "Bu bilinç beraberinde merdivenaltı üretimi de yok etmeye başladı. Şu anda Anadolu halkı bugün bizim en pahalı boyamızı kullanıyor. Türkiye'nin boya bilinci artıyor." dedi. 1986 yılında Türkiye'nin tamamında 75 bin ton olan boya tüketimi, şu anda 500 bin tonu aştı. Bitlis, tüketimin beşte birini kendilerinin ürettiğini açıkladı. Gelişim sebebi ile 2009 yılında hiç işçi çıkarmadıklarını belirten Bitlis, geçen yıl imalatta yüzde 4, ciroda yüzde 14 büyüdüklerini ifade etti. Polisan'ın 2009 yılı cirosu 300 milyon lira. Bunun 10 milyon doları ihracattan geldi. 42 distribütörü, 6 bine yakın alt bayii, bin 500 civarında perakendeci müşterisi bulunan Polisan'ın çalışan sayısı 1.000'i aştı. Bitlis, bu yıl talep ve ciro olarak yüzde 35 büyüdükleri için en az 100 kişiyi daha işe alacaklarını açıkladı. Büyümeye Türkiye'de artan inşaat yatırımlarının etki edip etmediği ile ilgili soruya Bitlis, "Türkiye'de şu an 17 milyon konut bulunuyor. Bu, yazlık, kışlık ve resmi dairelerle 50 milyonu aşıyor. Yılda yeni yapılan daire sayısı 400 bin civarında. Mevcudun yüzde 1'i. Bu sebeple inşaatlar sektöre yüzde 6 etki ediyor. Önemli olan, mevcut konutların yeniden boyanması." cevabını verdi.

2010'da Türkiye'nin boya ihracatının 400 milyon doları aşması bekleniyor. 2013 yılındaki sektörel ihracat beklenti ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. Türkiye, bugün Avrupa'nın 6. büyük boya üreticisi konumunda. Sektörün toplam üretim kapasitesi yıllık 800 bin ton. Kapasite kullanım oranı 65. Türk boya endüstrisinin dünya pazarlarından aldığı pay yüzde 2. 2008 yılında Türkiye'de boya pazarı 2 milyar dolar civarındaydı. Sektörde 20'ye yakın büyük ölçekli işletme bulunurken, yurt geneline dağılmış 600'e yakın küçük ve orta ölçekli işletme faaliyet gösteriyor. Yıllık boya üretiminin yaklaşık yüzde 82'sini büyük ve orta ölçekli kuruluşlar gerçekleştiriliyor.

TÜRKİYE'DE BOYANIN KULLANIM ALANLARI

İnşaat boya ve vernikleri yüzde 55

Ahşap mobilya boyaları yüzde 15

Deniz boyaları yüzde 3

Otomotiv boyaları yüzde 9

Metal boya ve vernikler yüzde 9

Toz boya yüzde 7

Diğer boyalar yüzde 2
Zaman

---

Kış oyunlarına hazırlanan Erzurum´a ilk destek Polisan´dan geldi!!
27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları" için yoğun bir hazırlık içinde olan Erzurum Belediyesi´ne ilk destek Polisan´dan geldi.
2011 Universiade Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak Erzurum Belediyesi ve Polisan Boya, kenti daha da güzelleştirmek için yeni bir projeye imza attı.
Konuya ilişkin protokol, 28 Temmuz 2010 tarihinde, Polisan Yön. Krl. Bşk. Necmettin Bitlis ve Erzurum Bld. Bşk. Ahmet Küçükler´in katıldığı bir törenle imzalandı.
Erzurum Belediyesi kentteki üstgeçitler, köprülü kavşaklar ve önemli binaları Universiade´ı çağrıştıran görsel malzemelerle donattı, Polisan Boya da binaları boyamaya başladı.
Proje 28 Temmuz 2010 tarihinde düzenlenen bir törenle start aldı!!
Polisan Yön. Krl. Bşk. Necmettin Bitlis ve üst düzey yönetimin katıldığı tören, Palandöken Atatürk Bulvarı´nda gerçekleşti.

Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler ve Organizasyon Komitesi´nin konuşmaları sonrasında, sembolik duvar boyama ile süren etkinlik halkın büyük ilgisini çekti.

Benzer projelerle birçok kente destek verdiklerini belirten Polisan Yön Krl. Bşk Necmettin Bitlis, " Polisan olarak Türkiye genelinde 19 kentsel projeye destek verdik. Böylesine önemli bir tarihi dokuya sahip Erzurum´da başlatılan bu yenilenme çalışmalarında yer almaktan mutlu ve kıvançlıyız. Amacımız hem kış oyunlarına hazırlanan Erzurum Belediyesi´ne katkıda bulunmak, hem de son derece avantajlı şartlarla Erzurum halkını evlerini ve iş yerlerini boyamaya özendirmek, teşvik etmek" diyerek, özellikle Anadolu´da bu tür çalışmalara öncülük etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler,  bu çalışmayla şehrin güzel ve estetik bir görüntüye sahip olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kentleşme sürecinde ortaya çıkan en önemli sorunlardan birinin binalardaki görüntü kirliliği olduğunu belirten Başkan Küçükler; "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için dış cephe boyama kampanyası başlattık. İlk olarak pilot bölge belirlediğimiz Palandöken ilçesindeki Atatürk bulvarında binaları tespit ettik. Artık Erzurum çok daha güzel, çok daha modern eserlerle dolu güzel bir şehir olmaya doğru yürüyor." dedi.

Polisan Boya proje kapsamında tüm Erzurumlulara yüzde 50 indirim ve 6 ay vade ile boya satacak!!
Polisan, tespit edilen 6500 metrekare alanı ücretsiz olarak boyayacak. Pilot bölge olarak seçilen, Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde başlayacak çalışma daha sonra tüm kentte uygulanacak.
Proje kapsamında, Erzurum Belediye'sine başvuru yapacak kişiler evlerinin dış cephesinin metrekaresini bildirecek ve belediyeden alacakları katılım formlarıyla birlikte Polisan bayilerine gidip yüzde 50 indirimli ve kredi kartına 6 ay vade boya alma şansı yakalayacaklar.

Kış Oyunları için Erzurum´a üç bin yabancı sporcu gelecek
Kış oyunları nedeniyle Erzurum´a gelecek olan üç bini aşkın yerli ve yabancı yarışmacı ve ziyaretçinin, daha güzel ve bakımlı bir kent bulması amacıyla, kent Polisan´ın desteği ile temizlenerek, boyanacak.

Üniversitelilerin olimpiyatı
Her iki yılda bir yapılan bu organizasyon, üniversite öğrencilerinin olimpiyatı anlamına geliyor. Dünyanın önemli spor etkinliklerinden biri olan Universiade, her seferinde farklı bir kentte gerçekleştiriliyor. Yaz ve kış oyunları olmak üzere ikiye ayrılan bu etkinlikte kış oyunları, Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Buz Hokeyi, Hız Pateni, Biatlon ve Artistik Paten olmak üzere altı zorunlu dal ve ev sahibi ülkenin seçeceği bir veya iki isteğe bağlı spor karşılaşmalarından oluşuyor.

Palandöken´i dünya tanıyacak
Kış oyunlarının Erzurum´da yapılacak olması kentin gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Öncelikle kış sporlarına yönelik birçok tesis kazandırılmış olacak ve devamında da kış turizmi daha da önem kazanacak. Zaten Palandöken doğal güzelliği ile son yıllarda yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştu. Kazandırılan tesisler ve kış oyunları nedeniyle dünyada daha çok tanınacak olması Erzurum´u dünyanın sayılı kış turizmi bölgelerinden biri haline getirecek.


Geri Dön