29 / 04 / 2024

Polisler alışveriş merkezinde stand kurdu!

Polisler alışveriş merkezinde stand kurdu!

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, Nişantaşı City's alışveriş merkezinde kurduğu stantta vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendiriyor ve dolandırıcılığa uğramış mağdurlarla konuşuyor..



Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği, Nişantaşı City's alışveriş merkezinde kurduğu stantla vatandaşları son dönemde artan telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendiriyor. Alışveriş merkezini ziyaret eden vatandaşlara dolandırıcıların kullandığı metodlan anlatan polis memurları, ziyaretçilere polisin hiçbir zaman vatandaşlardan para istemeyeceği uyarısında bulunuyor. 


'Vatandaş çekiniyor'


 Stantta görevli polis memurları, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına ilişkin duyarlılıklarını artırabilmek adına bu hizmeti verdiklerini belirterek, "Bizler insanları mağdur duruma düşmeden önce önlem almaları yönünde uyarıyoruz. 


Stanta gelen birçok kişi dolandırıcıların kendilerini de aradığını belirtiyor. Onlarca mağdurla konuştuk. Bir kısmı anlatmaktan çekiniyor, utanıyor" dedi. 


Standa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirten polisler, şunları söyledi: "Biz bir nevi Emniyet teşVatandaşın polisten çekindiğini ve utandığını anlatan memurlar, telefon dolandırıcılarına karşı da insanları uyarıyor. Bizler bir nevi Emniyet teşkilatının halkla ilişkiler görevini görüyoruz. Son dönemlerde insanların polisten bir çekincesi, korkusu oluştu. Bir noktada bu tabuyu yıkmaya çalışıyoruz. Dolandırıcılık olaylarıyla ilgili bilgi verdiğimiz insanlar bizlere başka sorunlarını da anlatıyor. Biz de suç oluşmadan ya da henüz mağduriyetler yaşanmadan sorunları çözmeye çalışıyoruz." 


Milliyet


Geri Dön