04 / 05 / 2024

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Bir oynadıkça kazan türü oyun olarak dikkat çeken Axie Infinity'e ev sahipliği yapan Ethereum bağlantılı bir yan zincir (side-chain) olan Ronin köprüsü üç ay süren bekleyişten sonra yeniden açılıyor. 



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre,Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, 23 Mart tarihinde Ronin’deki dokuz doğrulayıcı düğümden beş tanesinin kontrolünü ele geçirmişti. Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Hacker grubu, köprüden 173 bin 600 ETH ve 25.5 milyon USDC çalmıştı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, o dönem çalınan fonlar 600 milyon dolardan fazlaydı ve bu da Ronin köprüsünün hack’lenmesinin en büyük kripto para hack’leri arasında yer almasını sağladı. Söz konusu olaydan sonra ekip, hack’lenen köprüyü geçici olarak kapatmış ve yan zincirde de merkeziyetsiz bir borsa olan Katana‘yı da durdurmuştu.

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Hack’ten etkilenenlere ödeme yapılacak mı?

Ronin’in geliştirici ekibi söz konusu köprünün 28 Haziran 2022 tarihinde yeniden açılmasıyla beraber boyutu 600 milyon dolara ulaşan hack’ten etkilenen kullanıcılara ödeme yapılacağını da kaydetti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Nisan'da söz konusu oyunun yaratıcısı Sky Mavis, kripto para borsası Binance ve risk sermayesi şirketleri Andreessen Horowitz ve Paradigm dahil olmak üzere yatırımcılardan toplamda 150 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Söz konusu yatırımın ve Sky Mavis’in kendi fonlarının kullanılarak hack’ten etkilenen kullanıcılara geri ödeme yapılacağı öne sürülüyor. 

Kripto paralarla ilgili şok iddia! Bitcoin sıfırı mı görecek?

Bitcoin ve Ether'de yükseliş başladı mı? Kriptolarda dikkat çeken hareketlilik!

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer Bitcoin hangi seviyeden alınmalı sorusuna yanıt verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön