03 / 05 / 2024

Port Bodrum Yalıkavak Marina'dan zam kaçırıyor!

Port Bodrum Yalıkavak Marina'dan zam kaçırıyor!

Hatırlanacağı gibi Cefi Kamhi, Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina'yı, finansal sıkıntıya girince satışa çıkarma kararı almıştı



Yapılan görüşmelerin sonucunda da Azeri kökenli iş adamı Mübariz Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Holding, Port Bodrum Yalıkavak Marina'nın yeni sahibi olmuştu.

Port Bodrum Yalıkavak Marina'yı büyütmek için yatırım atağına da kalkan Palmali Holding, yat kapasitesini 400'den 800'e çıkarmak, marinanın içinde seçkin mağazaların da olduğu alışveriş merkezi ve 30 süit odadan oluşan butik otel inşa etmek gibi hedeflerle yola çıktı.

Bu yeni yapılanmaya karşın tekne sahipleri devir işleminin ardından gelen zamdan dolayı bir hayli rahatsız. Hatta birçok tekne sahibinin Yalıkavak Marina'dan çıkıp Didim D-Marine gittiği de konuşuluyor. Teknesini yılladır Yalıkavak'ta demirleyen bir iş adamı bu konuyla ilgili olarak düşüncelerini Ekonomist'e, 'Geçen yaz teknemin Yalıkavak'ta kalmasıyla bu yaz kalması arasında Euro bazında yüzde 60, TL bazında yüzde 98 fark var. Yani yüzde 100 neredeyse. Biz doğal olarak TL ödüyoruz kirayı. Benim gibi bütün tekne sahipleri bu durumdan rahatsız. Önümüzdeki yıl ben de kalmayı düşünmüyorum' diyerek yorumladı.
Ekonomist


Geri Dön