29 / 04 / 2024

Portekiz’den gayrimenkul satın alarak AB vatandaşı olma fırsatı! 

Portekiz’den gayrimenkul satın alarak AB vatandaşı olma fırsatı! 

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) almak isteyen vatandaşların ilk tercihi gayrimenkul alımı oluyor. Peki gayrimenkul yatırımı alarak Avrupa vatandaşlığı alınabilir mi? İşte detaylar...



Portekiz Golden Visa (Altın Vize) başvurularında, gayrimenkul alımı genellikle akla ilk gelen ve tercih edilen bir yol oluyor. Bununla beraber 2019 yılından bu yana pek çok yatırımcı Golden Visa başvurularında Portekiz yatırım fonu seçeneğine yöneldi. Tercih nedenleri arasında bu seçeneğin minimum masrafla yapılabilmesi yanı sıra güvenli bir yol olarak görülmesi oluyor.

Portekiz’de bir gayrimenkule sahip olduktan sonra, ondan kira geliri elde etmek veya Portekiz’e gittiğinizde evinizi ailece yazlık gibi kullanmak oldukça cezbedici oluyor.Pratikte, başka bir ülkede ihtiyaca uygun bir mülkü bulmak ve ileride elden çıkartmak oldukça zaman alır. Bu yüzden Portekiz’de ev satın alarak Golden Visa’ya başvurmak herkese uygun olmayabilir.

Portekiz’den gayrimenkul satın alarak AB vatandaşı olma fırsatı! 

EUPorto, Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun Golden Visa yatırımcılarına sunduğu ticari faydalar nelerdir?
Golden Visa yatırımcıları tek seferde çok daha iyi lokasyonlardaki  gayrimenkullere yatırım yapma imkânı kazanır.
Fon, Portekiz Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’nun (CMVM) standartlarına uyumlu olacağından profesyonel bir şekilde yönetilir ve Golden Visa yatırımcısına etkin bir şekilde fayda sağlar.
Fon yöneticileri, üçüncü şahıslar tarafından düzenli olarak teftiş edilmektedir. Portekiz Vergi Daireleri de fonları denetlemektedir. Bu kadar yüksek düzeyde düzenleme, fonların Portekiz vergi mevzuatına, kanunlarına ve fon yatırımcılarına taahhüt edilen yatırım planına uyulmasını sağlar.

Yatırımcılara Portekiz Menkul Kıymetler Piyasası güvencesinde kira ve satışlardan gelir elde etme olanağı tanıyan Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu, ticari açıdan verimli bir hamledir.
Şeffaflık ve devlet denetiminin üst düzeyde olduğu, Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu vergisel avantajlar da içermektedir.  350 bin Euro’luk gayrimenkul ile fon yatırımı karşılaştırıldığında beş yıllık bir süreçte fon yatırımının Golden Visa yatırımcısına sunduğu maliyet avantajı 66 bin 375 Euro’dur. Bu avantaj yatırım tutarının yaklaşık yüzde 20’sine denk gelmektedir. 500 bin Euro’luk gayrimenkul ile 350.000 Euro’luk fon yatırımının maliyetleri karşılaştırıldığında beş yıllık bir süreçte fon yatırımının Golden Visa yatırımcısına sunduğu avantaj 96 bin 250 Euro’dur. Bu avantaj yatırım tutarının yaklaşık yüzde 20’sine denk gelmektedir.

Portekiz’den gayrimenkul satın alarak AB vatandaşı olma fırsatı! 

Portekiz’den gayrimenkul satın alarak AB vatandaşı olma fırsatı! 

Portekiz Golden Visa Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun Golden Visa yatırımcısına sunduğu kira gelir avantajı ise yaklaşık yüzde 50.

Özetle: Euporto, Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonu, ağırlıklı bir şekilde Lizbon, Porto, Cascais gibi marka değeri yüksek yerlerdeki gayrimenkullere yatırım yapan ve Golden Visa yatırımcılarına gelir sağlayan bir seçenektir. Golden Visa (Altın Vize) yatırımcıları Portekiz Gayrimenkul Fonu’nda yatırım yaparak, portföyünde bulunan tüm taşınmazların kira getirilerine ve değer artışlarına ortak oluyor.

Portekiz’deki fon seçenekleri için deneyimli ve disiplinli EUPorto danışmanlarıyla iletişime geçebilir, ailece Avrupa vatandaşlığı yolunda ücretsiz profesyonel destek alınabilir.  

 Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonuyla Avrupa vatandaşlığının önü açıldı!


Geri Dön