13 / 05 / 2024

Prefabrik ev duvarları sağlam mı? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik ev duvarları sağlam mı? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

Prefabrik evlerin ne kadar sağlam olduğu, özellikle depreme karşı dayanıklı olup olmadığı son yaşanan deprem felaketinden sonra merakla sorulmaktadır.



PREFABRİK EV ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bu yapıların deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kullanılan malzemelerin insan sağlığına ve doğaya zararlı olmaması da prefabrik ev yaptırılırken dikkat edilmesi gereken kritik hususlardan biridir. Ayrıca kullanılan malzemelerin yangına karşı da dirençli olmasına da dikkat edilmelidir.

PREFABRİK EV DUVARLARI SAĞLAM MI?

Prefabrik evlerin yapımında kullanılan çelik ve PVC karışımlı malzemeler hafiftir ve esnek bir yapıdadır. Bu prefabrik evlerde kullanılan malzemelerin özellikleri ise deprem gibi doğal afetlere karşı dayanıklıdır. Ancak prefabrik evlerin dezavantajlarından da bahsedersek, fiziksel ömürleri kısadır, çift katlı prefabrik evlerde ise esnemeler olabilir. Rüzgar ya da yağmurdan etkilenebilir.

PREFABRİK EV DEPREME DAYANIKLI MI?

Prefabrik evler deprem güvenilirliği bakımından en sağlıklı yapılar arasında gösteriliyor. Bu yapılar, deprem sonrası acil yerleşim yapıları olarak da tercih ediliyor. Prefabrik konutlar doğru uygulandığı taktirde deprem anı ve sonrasında zarar görmeden ayakta kalabilir.

PREFABRİK EV İÇİN NE KADAR ARSA LAZIM?

Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni bulunmalıdır. Buna ilave olarak da imarsız arsaya maksimum 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilir.

PREFABRİK EV YAPTIRMA ŞARTLARI VAR MI?

Prefabrik evin inşa edileceği yerin tapusu gerekir, arsa hisseli ise hissedarlardan alınan muvafakatname mutlaka olmalıdır,

  • Mimari projenin yapılması gerekmektedir,
  • Elektrik, su ve kalorifer tesisatı projelerin olmalıdır,
  • Statik proje hazırlanması gerekir,
  • Ebatlı ya da röperli kroki çıkarılması istenir.

PREFABRİK EV EV YAPIM YARDIMI BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılmaktadır.

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Unutulan borçlar başınızı ağrıtabilir! Hemen e-devletten bakın!


Geri Dön