03 / 05 / 2024

Prefabrik ev kaç TL? Prefabrik ev almak mantıklı mı?

Prefabrik ev kaç TL? Prefabrik ev almak mantıklı mı?

Prefabrik ev kaç TL, Prefabrik evler ne kadar? Prefabrik ev almak mantıklı mı? soruları sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte detaylar!



PREFABRİK EV KAÇ TL?

Prefabrik evler, kolay tasarımı ve kısa süre de inşa edilebilir olmasından dolayı çok tercih edilmektedir. Bu prefabrik evler aynı zamanda ekonomik oldukları içinde de düşünülür. Prefabrik evler de bir kısıtlama yok isterseniz müstakil ev isterseniz villa tipi prefabrik ev modellerini tercih edebilir ve yaptırabilirsiniz. Günümüzde çelik konstrüksiyon prefabrik ev modelleri yaygın olarak tercih edilip yaptırılmaya başlanmıştır. Bu evler inşaat malzemeleri açısından çok avantajlıdır. Çelik konstrüksiyon evler aynı zamanda villa prefabrik modeller içinde maliyet kolaylığı sağlıyor.

Artık günümüzde prefabrik evler çok tercihe dilmeye başlandı. Türkiye’de de oldukça yaygınlaşan prefabrik evler, daha önce atölyelerde imal edilmiş yapılara verilen ad olarak bilinir ve modüler ev olarak da anılır.  Atölyelerde önceden imal edilen ve altyapı çalışması oluşturulmuş arsalara monte edilen prefabrik evler çeşitli nedenlerle birçok insan tarafından tercih edilmektedirler. Bu prefabrik evler bir hafta, on gün gibi sürelerde, beşeri engellere takılmadan imal edilmeleri, iki veya üç gün gibi sürelerde montajlarının yapılması, depreme olan dayanıklılıkları bunun yanı sıra estetik görünümleri prefabrik yapıların yaygınlaşmasındaki büyük etkenden sadece bazılarıdır. Bunun yanında fiyatları betonarme yapılara oranla zaman ve maliyet açısından da daha düşük fiyatldıır.

Prefabrik yapıların birçok farklı modeli bulunmaktadır. Hem malzeme hem de dış görünüş açısından onlarca farklı prefabrik ev modeli bulunabilmektedir. Dolayısıyla kişisel beğenilerinize uygun, monte edileceklerin bölgenin mimarisiyle uyumlu, farklı stillerde prefabrik evler bulmak mümkün. Diyelim ki bir arazi ya da arsa satın aldınız ve buraya bir ev dikmek istiyorsunuz. doğru bir karar verdiğinizi söyleyebiliriz. Hangi evi alacağınıza son karar vermeden önce de bu söylediğimiz özellikleri gözden geçirip ve nihai karar verilebilir.

Prefabrik ev nedir? Prefabrik ev depreme dayanıklı mı?

İkinci el prefabrik alınır mı? İşte detaylar!

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?


Geri Dön