11 / 05 / 2024

Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı? Prefabrik ev modelleri nasıl tasarlanmaktadır?

Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı? Prefabrik ev modelleri nasıl tasarlanmaktadır?

Prefabrik evleri alacak ya da yaptıracak olan vatandaşlar, bu yapılara dair en küçük ayrıntıları bilmek istiyor. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları…



PREFABRİK EVLERDE KONUT KREDİSİ ÇIKAR MI?

Pek çok insan bu konuda araştırmalar yapmaktadır. Bu konuda prefabrik evler için maalesef ki, konut kredisi çıkmıyor. Bankalar bunun nedenini ise şu şekilde açıklar prefabrik evler istenildiğinde ise söküp başka bir alana taşınabiliyor. Bundan dolayı da burada bir açık meydana geleceğinden bankalar bunun önünü kesmek için prefabrik evlere yalnızca ihtiyaç kredi vermektedir.

PREFABRİK EV MODELLERİ NASIL TASARLANMAKTADIR?

Prefabrik ev modelleri, aslında mimarlar ve mühendisler tarafından bir ailenin en çok neye ihtiyacı varsa, bu ihtiyaçtan doğan ev planını oluşturmaya dair tasarlanmaktadır. Bu ev tasarımında da prefabrik evin kurulacağı arsaların metrekareleri konum ve ihtiyaçlarına da bakılmaktadır.

PREFABRİK EV Mİ YOKSA ÇELİK EV Mİ TERCİH EDİLMESİ GEREKİR?

Prefabrik evler daha hızlı montaj edilir. Bunun yanı sıra prefabrik konutlar, ekonomik bir ev arayan kişiler için de uygun bir seçenek olabilir. Çelik evler daha ziyade villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha sağlam yapıdadır aynı zamanda da yangına karşı da bu evler daha güçlüdür. Aynı zamanda daha pahalı ve montaj süreleri de prefabrik evlere göre uzun olan ev çeşitleridir.


Geri Dön