05 / 05 / 2024

Prefabrik sektörü büyümeye devam ediyor!

Prefabrik sektörü büyümeye devam ediyor!

Kurulum hız ve kolaylığı, maliyet avantajı ve depreme karşı dayanıklılığı prefabrik yapıların tercih edilmesini sağlıyor. büyük markaların İstanbul ve Ankara'da yoğunlaştığım kaydeden sektör temsilcileri, prefabrik sektörünün hızla büyüdüğünü belirtti..



Dünyada yaygın olan hazır yapı kullanımı Türkiye'de de gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Özellikle kurulum hız ve kolaylığı, maliyet avantajı ve depreme karşı dayanıklılığı prefabrik yapıların tercih edilmesini sağlıyor. Türkiye prefabrik yapı üretimi konusunda dünyada önde gelen ülkelerden biri. Üretimin ağırlıklı olarak dış pazarlara yönelik olduğu sektörün büyüklüğü yıllık 1 milyar liraya yaklaşıyor. Gelişmiş ülkelerle birlikte Asya ve Afrika pazarları da son yıllarda ihracatın yoğunlaştığı alanlar olarak öne çıkıyor. 


DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA 


Sektördeki firma sayısının 100'e yaklaştığını ancak büyük markaların İstanbul ve Ankara'da yoğunlaştığım kaydeden sektör temsilcileri, prefabrik sektörünün hızla büyüdüğünü belirtti. Türk şirketlerinin girişimci yönü ürünleri dünyanın dört bir tarafına taşınmasmda önemli bir etken. Prefabrik yapıların özellikle deprem dönemlerinde önem kazanıyor. 



Yeni Asır Ek


Geri Dön