15 / 05 / 2024

Prefabrik Yapı, hazır yapı üreticisi olma yolunda ilerliyor!

Prefabrik Yapı, hazır yapı üreticisi olma yolunda ilerliyor!

Prefabrik Yapı A.Ş., gelişime açık vizyonu ile sektördeki payını arttırarak öncü ve lider kimliğini devam ettirmeyi hedeflemektedir



1989´dan bu yana gösterdiği faaliyetler ile sektör lideri olarak, iç pazar payı %40 oranına ulaşan Prefabrik Yapı A.Ş., gelişime açık vizyonu ile bu payı arttırarak öncü ve lider kimliğini devam ettirmeyi hedeflemektedir. 70.000 m2´lik açık ve 30.000 m2´lik kapalı üretim alanı ile özel tasarımlı kaynaksız yapı, fibercement (doğal çimento levha) ve mimari tasarım ve yazılım teknolojilerini kullanarak yurt içinde ve yurt dışında sayısı 30.000´i aşan müşterisine hizmet vermektedir. Prefabrike yapılarda 60.000 m2/ay, konteynerlerde 2.100 ad/ay, çelik konstrüksiyon yapılarda 50.000 m2/ay üretim kapasitesi olan şirket, İMMIB tarafından açıklanan 2009 senesi verilerinde, ülke bazında yapılan ihracat sıralamasında Libya, Afganistan, Kazakistan, Türkmenistan, Irak, Burkino Faso, Ekvator Ginesi, Ürdün´de 1.sırada yer almaktadır.  Prefabrik Yapı A.Ş. 2009 senesinde Afrika, Orta Doğu ve BDT ülkelerine yaptığı ihracatları ile kaliteli ürün ve hizmet anlayışını bu ülkelere de taşımayı başarmanın haklı gururunu yaşamakta.
 
2007 senesinin başlarında hissedilen krizle ilgili çeşitli önlemler alan firma; yurt dışına, özellikle Afrika ve Körfez Bölgelerinde yaptığı iş bağlantıları sayesinde, 2008 cirosunu yaklaşık %15 oranında arttırarak seneyi beklentileri çerçevesinde kapatmayı başardı.

Yine bu yılın ilk çeyreği ile geçen yılın ilk çeyreğine bakıldığında  2010 yılı içerisinde de temkinli olunması gerektiği düşünen Prefabrik Yapı A.Ş, global krizin etkilerinin devam ettiği, belirsizliklerin yoğun olarak yaşandığı bu ekonomik ortama rağmen cirolarında artış olduğunu vurgulamakta.
 
Bu çerçevede 2010 yılı için planladığı yeni yatırımları ise; Çelik Yapı Üretim Hattı, Prefabrike Bina Panel Hattı (Continue Sistem), İzolasyon Hattı olarak belirlenmiştir. Prefabrik Yapı A.Ş, bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte, hazır yapıların üretiminde kullandığı ana hammaddelerinin tamamını, kendi entegre tesislerinde üreten dünyanın tek hazır yapı üreticisi haline gelecek.
 
Dünya devi Hekim Holding´in bir kuruluşu olan Prefabrik Yapı A.Ş, her geçen gün sağladığı eşsiz büyüme ve gelişme ile sektöründe ilklerin öncüsü olarak bilinmekte ve bu misyonunu, 30 Eylül 2010´da İstanbul´da düzenlenen en büyük yapı fuarı Buildist 2010´da sektöre sunacağı yeni ürünler ile pekiştirmeyi hedeflemekte.

Geri Dön