11 / 05 / 2024

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT'lilerin başına talih kuşu kondu!

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT'lilerin başına talih kuşu kondu!

Milyonlarca insanın kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasa çıktı. Yasaya yeni maddeler ilave edilirken başvuru ve ilk taksit süreleri de uzadı. Borçlu EYT’liler de söz konusu yasa ile emekli olabilecek.



Bu tarih 31 Mayıs 2023’e kadar uzatıldı. Aynı zamanda, yapılandırmanın ilk taksit ödemeleri de 31 Mayıs yerine 30 Haziran tarihinde başlayacak. Yeni tasarının bir başka özelliği ise hem kapsama alanına giren tarihin uzun tutulması hem de başvuru için insanlara fazla zamanın tanınması oldu. Buna göre borçlar için 31 Aralık 2022 tarihi kararlaştırıldı. Bu tarihe kadar kesinleşmiş tüm borçlar çerçeveye girerken icralık ya da davalık olan tüm alacak ve borçlar için de yapılandırma olanağı geldi.

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT lilerin başına talih kuşu kondu!

EYT'LİLER DE YARARLANIYOR

Yapılandırma kanunu kamuya olan tüm kesinleşmiş borçları kapsadığı için SGK'ya borcu olduğu için emeklilik başvurusu yapamayan EYT'li vatandaşlar da düzenlemeden yararlanacak. Bağ-Kur, SSK ve GSS prim borcu bulunan EYT'li vatandaşlar kuruma başvurarak bu borçlarını isterlerse peşin isterlerse taksitle ödeyebilecek. İlk iki taksiti ödedikten sonra da borcu yoktur yazısı alarak emeklilik için de başvuru yapabilecek. Bu sayede, finansal durumu olmadığı için başvuramayan, ya da borcu olduğu için başvurusu kabul edilmeyen EYT'li vatandaşlar için emeklilik yolu açılmış olacak. Kamuya olan bütün borçlardaki faiz ve gecikme cezaları silinmiş olacak. Ödemeler yapılırken ana para borcuna Yİ-ÜFE aylık değişim oranları temel alınarak hesaplanacak tutarlar ilave edilecek. Borcunu peşin olarak ödemek isteyenler için bu enflasyon farkının yüzde 90 oranı silinecek. Eğer borç idari para cezası ise aslından da yüzde 25 indirim uygulanacak.

Kira fiyatlarının belirlenmesinde devrim niteliğinde karar! Uymayana en ağır yaptırımlar geliyor!

Altın fiyatlarında ünlü ekonomistten yeni rekor sinyali! Tek tek açıkladığı rakamlara yatırımcılar şaştı kaldı!

Sürücüler dikkat! Motorinde çok konuşulacak peş peşe gelişmeler! Bu habere göz atmadan sakın trafiğe çıkmayın!


Geri Dön