28 / 04 / 2024

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT'lilerin başına talih kuşu kondu!

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT'lilerin başına talih kuşu kondu!

Milyonlarca insanın kamuya olan bütün borçlarının yapılandırılmasına ilişkin yasa çıktı. Yasaya yeni maddeler ilave edilirken başvuru ve ilk taksit süreleri de uzadı. Borçlu EYT’liler de söz konusu yasa ile emekli olabilecek.



İnsanların kamuya olan tüm borçlarının tasfiyesini sağlayacak yapılandırma kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile milyonlarca insanın borçlarının faiz ve gecikme cezaları silinecek ve bunun yanında isteyen taksite böldürüp 48 ayda ödeyebilecek. Yapılandırma kanunu geçmiş düzenlemelere göre çok daha avantajlı maddeler içeriyor. Alacaklar için 31 Aralık 2022 temel alınırken, vergiler, vergi cezaları, idari ve adli para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primiyle bu alacaklarla ilgili her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar çerçeveye dahil oluyor.

Emekli olamayan EYT’lilere 90+25 ile emeklilik yolu açıldı! EYT lilerin başına talih kuşu kondu!

48 AYA KADAR VADE KOLAYLIĞI

Edinilen bilgilere göre, geçmiş dönemlerde çıkartılan yapılandırma yasalarından farklı olarak yeni düzenlemede çerçeve daha geniş tutuluyor. Daha önce çerçeveye alınmayan adli para cezaları da bu tasarının kapsamına alınıyor. Yine belediyelere ait olan borçlar ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları da kapsama alındı. Ayrıca, bir başka değişiklik ise taksit sayılarında yaşanacak. Daha önce 60 günde bir ödenen ve 36 aya kadar uzayan vadeler bu yapılandırma düzenlemesinde aylık şeklinde ödenecek ve 48 aya kadar uzayabilecek. Yapılandırmada ilk başta başvuru için son tarih 30 Nisan olarak belirlenmişti.

İşte detaylar...


Geri Dön