17 / 05 / 2024

Prim günü eksik olanlar dikkat! Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Prim günü eksik olanlar dikkat! Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Milyonlarca kişiye SSK statüsünde daha az prim ödeyerek daha erken emekli olma hakkı tanınıyor. Peki nasıl daha erken emekli olunur? İşte ayrıntılar...



İsteğe bağlı sigortada detaylar belli oldu. Buna göre, bu sene isteğe bağlı sigortada en düşük prim tutarı 1.601 TL olarak belirlendi ve işe gitme zorunluluğunun da bulunmadığı açıklandı. 

İsteğe bağlı sigortayı 2008 yılından sonra yaptıran kişiler Bağ-Kur kapsamında değerlendirmeye alınıyor. Bu sebeple emeklilik için daha uzun süre prim ödemesi yapılıyor. Son 3.5 seneyi SSK statüsünde çalışılması halinde emeklilik de öne çekiliyor. 

Prim günü eksik olanlar dikkat! Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

İsteğe bağlı sigortalıyken zorunlu sigorta yapılmasını gerektirecek bir işte çalışan kişilerin, sigortalılıkla çakışan isteğe bağlı prim ödenen süreleri iptal ediliyor. Bu süreye ilişkin olan primler ya iade ediliyor ya da oluşacak borçlara mahsup ediliyor. Birden çok iş yerinde çlaışması sebebiyle yüksekten prim ödeyen sigortalılar da fazladan ödedikleri primleri geri alabiliyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; isteğe bağlı sigortayla ilgili olarak merak edilen soruların cevapları şu şekilde: 

Peki isteğe bağlı sigortada ayrıntılar ne? Prim günü eksik olanlar nasıl emekli olur? İşte isteğe bağlı sigortayla ilgili olarak merak edilen soruların cevapları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön