04 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 



Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamasında Türkiye’deki deprem gerçeğine bir defa daha dikkat çekerek, Çin, Hindistan, İtalya ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerde de depremler olduğunu 5-10 kişinin tesadüfen öldüğünü, böyle depremler olduğunda günlük yaşamın değişmediğini, çünkü insanların göçük altında kalmayacaklarını bildiğini vurguladı. 

Açıklamasında "Deprem hepimizin bildiği gibi bu ülkenin en önemli sorunu. Birinci derece gündemi. Bunu şimdi siyasilere muhalefete yerel yönetime anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer veren Naci Görür, depremin he şeyden önemli olduğunun altını çizerek, "Neden? İnsanın en aziz hakkı olan can hakkıyla ilgili bir şey. İnsanlarımız ölüyor" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

"Bir gecede bir dakikada 20 bin insanı gömdük. Böyle önemli bir gündem varken bu gündemi unutturmamak lazım" diyen Naci Görür, önemli olsnın bu ülkenin deprem ülkesi olduğunu, hangi fayın kırılacağının, depremin ne zaman olacağının bir önemi olmadığını dile getirdi. 

Açıklamasında "Böyle gidersek korkarım ki yine bir dakika içinde milyonlarca insanımızı gömeceğiz. Bu ülkede deprem üreten mekanizma 13 sene önce başladı ve devam edecek" diye konuşan Prof. Dr. Görür, depremin durdurulamayacağına göre, bir şey yapılması gerektiğini belirtti ve bunun deprem dirençli yerleşim alanlarının oluşturulması olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 


Geri Dön