03 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 



Halka serzenişte bulunmak istediğini aktaran Naci Görür, "Halkın niye depremde ölmek istemiyoruz diye talebi yok? 99’dan beri bağırıyoruz. İstanbul’a deprem gelecek diye. Sorduklarında ‘Başka nereye gelecek’ diye. Söyledik, Maraş’ı" dedi ve Kahramanmaraş'ın gafil avlanmadığına vurgu yaptı. 

"70 bin kişinin öldüğü, bugün daha harabenin içimizi acıktığı 11 kenti kapsayan yerde afetle yüzleştik mi? Biz neyi yanlış yaptık ki bu kadar insanımız öldü?" diyerek, herkesin suçlu olduğunu dile getiren Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem dirençli kentler denildiği zaman bir kenti altı bileşene ayırdığını, bunların birincisinin yönetim sistemi, ikincisi halk, üçüncü altyapı, dördüncü yapı stoğu, beşinci çevre ve ekosistem, altıncı ise ekonomi olduğuna dikkat çekti. 

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Açıklamasında "Çok iddialı gelebilir ama biz 25 sene önce İstanbul’a deprem geliyor diye uyarı yaptık, hazırlayamadık" ifadelerine yer veren Naci Görür, yapı stokunun belli olduğunu vurguladı. 

"Marmara Bölgesi’nde bu deprem gerçekleşirse ki gelecek. Marmara Bölgesi’nde ekonomi çarkları duracak" diye konuşan Naci Görür, İstanbul depreminin, Türkiye’nin yüzde 60 ekonomik üretiminin can damarı olan bir bölgenin ekonomisinin durması anlamına geldiğini vurguladı. Görür, Türkiye'nin ekonomik olarak diz üstü çökebileceğinin altını çizdi. 

Canlı altın fiyatları: Altın fiyatları düşüyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 11 Nisan Salı altın fiyatları

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

SED desteği Nisan 2023 hesaplara yattı mı? SED yardımı alanlar hemen baksın! Başvurana tam bu kadar veriliyor!


Geri Dön