02 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında beklenen büyük İstanbul depremi de tedirginliğe neden oldu. Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...



Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından İstanbul depremine ilişkin yaptığı açıklamasına "Arkadaşlar biraz uzun süreyle tweetler atacağım. Bu tweetler eğer dinlerlerse idareci ve siyasilere yönelik olacak. Yazarsam belki okurlar diyorum" ifadelerini kullanarak başladı. 

İstanbul ve yakın çevresindeki çoğu sanayi kuruluşları ve organize sanayi bölgelerinin Marmara Bölgesinin dışına çıkartılmasını dile getiren Naci Görür, "Bunun için Anadolu’da uygun ortamlar hazırlanmalı ve teşvik mekanizmaları geliştirilmelidir" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Naci Görür, "İstanbul’a nüfus celbedecek olan yatırımlar durdurulmalı" dedi ve İstanbul’dan Anadolu'ya göçün hızlandırılmasının gerektiğini ve devlet eliyle özendirilmesi gerektiğini de belirtti. 

Naci Görür, İstanbul'da daha fazla bina ruhsatı verilmemesi gerektiğine de dikkat çekerek, imar ile iskanın kısıtlanması gerektiğini dile getirdi. 

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika olası İstanbul depremi açıklaması! İstanbul ve yakın çevresi...

Açıklamasında "İstanbul’da altyapı ve yapı stoku hızla elden geçirilmeli ve deprem dirençli yapılmalıdır" diyen Prof. Dr. Naci Görür, bu işleri aksatacak yasaların yerine yenilerinin çıkarılması gerektiğini vurguladı. 

Bina muayenelerinin de vatandaş isteğine bağlı olmadan bizzat ve hızla devlet eliyle yapılmasının gerekli olduğuna dikkat çeken Naci Görür, "Deprem dirençsiz binalar bizzat devlet tarafından dirençli hale getirilmeli veya yıkılıp yeniden yapılmalıdır" diye konuştu. 

Naci Görür, bu durumda vatandaş işin içine girecekse, uzun süreli ucuz kredi verilmesinin gerektiğini vurguladı.

Dolar duyanları buz kestirecek! Dolar yıl sonunda resmen bu kadar olacak! Rakamlar peş peşe açıklandı! 

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Altında adeta tüm ipler koptu, bu son dakika rakamlarını görenler gözlerine inanamadı! İşte 26 Mart 2023 altın fiyatları


Geri Dön