05 / 05 / 2024

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve bankacılık sektöründeki endişelerin yatırımcıların odağında olduğu haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.



Küresel piyasalar geçen haftayı pozitif bir hava ile kapatırken gelecek hafta piyasaları yoğun bir veri gündemi bekliyor. ABD'de başlayan ve Avrupa'ya sıçrayan bankacılık sektörüne ilişkin endişeler geçtiğimiz hafta para politikalarına damgasını vurarken, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler de piyasaların en çok konuştuğu konular arasındaydı.

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Fed hafta içinde politika faizini 25 baz puan artıyla yüzde 4,75-5 seviyesine çıkardı. ABD Merkez Bankası Fed yaptığı açıklamada, ABD bankacılık sisteminin dayanıklı ve sağlam olduğunu vurgulayarak son yaşanan gelişmelerin işletmeler ve hane halkları açısından sıkı kredi koşullarına yol açabileceğini, ekonomik faaliyetler, işe alma ve enflasyon üzerinde baskı yaratabileceğine işaret etti.

Fed Başkanı Jerome Powell toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise, piyasada bu yıl 4 faiz indiriminin fiyatlandığı ile ilgili soruya, üyelerin böyle bir öngörüsünün bulunmadığı yanıtını verdi. Powell, Fed’in enflasyonla mücadeleye devam edeceğinin altını çizerken, ekonomideki verilere göre faiz artışı ihtiyacını değerlendireceklerini söyledi.

Uzmanlar, Fed ile piyasa beklentileri arasındaki uyumsuzluğun belirsizlikleri artırdığını vurgulayarak bunun da piyasalarda gelecek dönemde oynaklığı artırabileceğini ileri sürüyor.

Bu haber akışlarının ardından emtia fiyatları karışık bir seyir izlerken, altının ons fiyatı haftalık yüzde 0,5 oranındaki kayıpla bin 979 dolara geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön