18 / 05 / 2024

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Küresel pay piyasaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları ve bankacılık sektöründeki endişelerin yatırımcıların odağında olduğu haftayı pozitif tamamlarken, gelecek hafta gözler yoğun veri gündemine çevrildi.



YELLEN PİYASALARI KARIŞTIRDI

ABD'de hisse piyasalarında geçen hafta alış ağırlıklı bir seyir gözlenirken, Hazine Bakanı Janet Yellen'in çarşamba günkü açıklamaları piyasalarda oynaklığı artırdı. 2024 mali yılı bütçesine ilişkin Senato'da bir konuşma yapan Yellen, bütün banka mevduatlarını sigortalama konusunda bir çalışmalarının olmadığını açıkladı. Bu açıklamaların ardından bölgesel bankaların hisseleri gerilerken, daha sonra Perşembe günü Yellen yaptığı bir açıklama ile gerekirse ek önlemler alabileceklerini belirterek piyasalardaki risk algısını yumuşatmaya çalıştı.

AVRUPA’DA DEUTSCHE BANK ENDİŞESİ

İşte 27 Mart piyasa gündemi! Borsa, dolar ve altın fiyatları ne olacak? İşte gelecek hafta beklentileri…

Avrupa borsalarında da geçen hafta alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ise devam etti. Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank hisseleri, tahvillerinin kredi risk primindeki (CDS) keskin artışın etkisiyle değer kaybetti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Deutsche Bank’ın çok karlı bir banka olduğunu ve endişelenmeye gerek olmadığını açıkladı.

Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde de bankacılık sisteminin güçlü olduğunu vurgulayarak finansal istikrarı korumak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) ise beklentiler doğrultusunda politika faizini 25 baz puan artışla yüzde 4,25'e yükseltilrken, enflasyonda yüzde 2'lik hedef yakalanana kadar şahin politikaların uygulanmaya devam edeceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön