26 / 10 / 2024

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik'ten büyük Marmara depremi için 'aman dikkat' uyarısı: 7 büyüklüğünün üzerinde olacak!

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik'ten büyük Marmara depremi için 'aman dikkat' uyarısı: 7 büyüklüğünün üzerinde olacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, olası Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çelik, 7 büyüklüğünün üzerinde deprem olacağını ve Tekirdağ'ın da etkileneceğini açıkladı. 




Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Deprem ve Farkındalık Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, depremin sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli sorunlarından birisi olduğunu açıklayarak büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

7 BÜYÜKLÜĞÜNÜN ÜZERİNDE DEPREM OLACAK!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Çelik, Marmara Bölgesi'nde bir deprem beklendiğini söyledi. Çelik, olası Marmara depremiyle ilgili 7 büyüklüğünün üzerinde deprem beklendiğii fakat konut stokunun buna hazır olmadığını şu sözlerle ifade etti: ''Tekirdağ' deyince 'aman' diyorum, 'aman dikkat'.  Depremin olmasını elbette istemiyoruz ama olacak olan bir şeyi de 'olmayacak' diye de söyleyemiyoruz.

7 büyüklüğünün üzerinde, Tekirdağ'a yakın bir fayda Marmara Denizi'nde ve devamında olacak bir deprem kenti çok fazla etkileyecek. Buna mevcut yapı stoku hazır değil.'' dedi. 

Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik ten büyük Marmara depremi için aman dikkat uyarısı: 7 büyüklüğünün üzerinde olacak!

TÜRKİYE DEPREME HAZIR DEĞİL!

Çelik benzer tablonun sadece Tekirdağ için değil Bursa ve  İzmir  için de geçerli olduğunu belirtti.  İstanbul'da 7 veya 7,5 üzerindeki depreme hazır olmayan bir yapı stoku olduğunu söyleyen Çelik ''Tekirdağ ve Türkiye'deki diğer şehirlerdeki yapıların çoğu depremlere hazır değil. Bunda da devlet yapacağını zaten kendi imkanlarıyla yapıyor da ne yazık ki konutlarda büyük sıkıntı var. Ne yazık ki sorunumuz konutlarda." dedi.

DEPREM KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILDI

Çelik, depreme karşı binaların güçlendirmesi konusunda yeni kullanılan teknolojiler hakkında bilgi verdi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de üniversite olarak deprem konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de deprem konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 2025 yılı bütçesinden 584 milyar TL tutarında ödenek ayrıldı!

Konutların yüzde 80'i afet sigortasına alınacak! Zorunlu afet sigortası ocakta başlıyor!

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten Atatürk Havalimanı çıkışı: Olası Marmara depreminde en kritik rol oynayacaktı!

Geri Dön