Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Kuzey Marmara'daki deprem enerjisi Düzce'ye göç etti!
Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamada bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklaması...
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 11 şehirde büyük yıkım yaşandı ve 53 bin kişinin hayatını kaybetti. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin ardından, büyük deprem beklenen İstanbul, sık sık riskli yapı stoku ve depremin kapıya dayanması sebebiyle gündem oluyor.
Çoğu deprem uzmanı İstanbul'da 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini, deprem için zamanın da dolduğunu belirtiyor.
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, https://twitter.com/profobektas resmi X sosyal medya hesabından İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika paylaşımında bulundu.
Prof. Dr. Osman Bektaş, söz konusu paylaşımında Uluslararası yayınların artık, İstanbul depremi için 'Gecikmiş deprem' başlığını attıklarını belirtti.
Bektaş, "Neden? Çünkü, Kuzey Marmara Fayının 30 yıl içinde 7 den büyük deprem üreteceği görüşü fayın 12 km derinliğe kadar sürekli deprem enerjisi üreteceğine bağlıydı.
Oysa üst kabuk kalınlığı çoğu yerde daha ince ve fay sürünerek deprem enerjisi harcıyordu.
* 1939'da batıya göç eden deprem enerjisi KAF'nın GÜNEY KOLUNU yüklemiştir (1957,1967 depremleri)
* Kuzey Marmaradaki deprem enerjisi İstanbulun batısından doğuya (1912,1935,1963,1999,2022) Düzce'ye göçetmiştir" bilgilerini verdi.
Peki Prof. Dr. Osman Bektaş'ın bu paylaşımına hangi yorumlar geldi? İşte o yorumlar...
İstanbul'un dönüşümünde asbest riski: 2000'den önceki binalar bu şekilde dönüşmeli!