05 / 05 / 2024

Prof. Dr. Yusuf Kaderli tek tek açıkladı: Borsa 4 binin altına düşer, dolar 24-25 TL'ye yükselir!

Prof. Dr. Yusuf Kaderli tek tek açıkladı: Borsa 4 binin altına düşer, dolar 24-25 TL'ye yükselir!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, borsa ve dolar ile ilgili öngörülerini peş peşe açıkladı. İşte o rakamlar...



Prof. Dr. Yusuf Kaderli, endeks için yıl sonu beklentisini de  iyimser yıl sonu tahminlerinin elbette mümkün olduğunu vurguladı. 

"Geçmişte Naci Ağbal göreve başladığında, etkili bir retorikle tesis edilen güven ortamının ve bunun hızlı sonuçlarının hem dolar hem de borsaya nasıl yansıdığını izledik" diyen Yusuf Kaderli, dolayısıyla gerçekten güçlü bir değişim mesajı verilmesi halinde aksi olmadıkça zaman zaman yükselişlere sahne olsa bile borsaya alçalan trendin hakim olacağını öngördüğünü aktardı. 

Kaderli, söz konusu açıklamasında "En kötü senaryom, 3.700-3.800’lerin test edildiği, hatta yılı negatif kapatmamızla sonuçlanan bir dizi kurguya dayanıyor. 1986’dan beri iki yıl üst üste eksi görmedik, dört yıldır da eksi görmüyoruz" diyerek, 2023’ü yıllık bazda negatif kapatma riskinin belirdiğine vurgu yaptı. 

Prof. Dr. Yusuf Kaderli tek tek açıkladı: Borsa 4 binin altına düşer, dolar 24-25 TL ye yükselir!

Dövizde kısa ve uzun vadede öngörüsünü de paylaşan Prof. Dr. Yusuf Kaderli, "Geçtiğimiz hafta mayıs ayı bitmeden dolar kurunun 20 TL’yi görebileceğini tahmin ediyordum, Bu hafta bu seviyeyi geçti ve ardından satış baskısı geldi" ifadelerini kullandı ve ihracatçıların söylediklerine kulak tıkanması durumunda büyümeye ciddi bir darbe vurulabileceğini, bu sebeple de her ne kadar enflasyonu zorlayacak olsa da kur tarafında 24- 25 TL seviyelerini çok uzak görmediğini belirtti. 

Aile Bakanlığı sosyal ekonomik desteği paralarını peş peşe yatırdı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Çiftçilere son dakika haberi! Mazot ve gübre destekleri hesaplara yattı mı? Hesaplarınızı kontrol edin! 

TOKİ İstanbul Çatalca 2023 projesi için merakla beklenen tarih resmen geldi! Tam 648 yeni konutu sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön