14 / 05 / 2024

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem beklemediği illeri peş peşe açıkladı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem beklemediği illeri peş peşe açıkladı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem beklemediği yerleri peş peşe sıraladı. İşte o iller...



Bitlis ili ilçeleriyle 1.derece sarsım bölgesi olduğunu belirten Ercan, Kavakbaşı, KAK, VAN, BBK(Bitlis Bindirme Kuşağı) depremlerinden etkilenir dedi. Aynı zamanda da''Ahlat ile Tatvan, Bitlis içi M6,4’e kadar sarsıntıları çok uzun aralarla üretir. Dağlık kesimlerdeki yapılar güvenlidir. diyerek ifadelerine'' ekledi. 

Ahmet Ercan: ''İçel ili, Ecemiş ile Karaisalı kırıkları etkisindedir. Mersin,MS534’de 6,4,MS1532’de M5,7’i sınamıştır. İlçeleri 4.derece çekincelidir. Adana’da DAK,ÖDK, KDBK’da(Kıbrıs dalma batma kuşağında) olacak depremler özellikle tarım alanları ile deniz kıyısındaki dikintileri göçertebilir.'' dedi.

 Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem beklemediği illeri peş peşe açıkladı!

Gaziantep ilinde deprem üreten yerlerin MÖ131’de M5,7, MS128’de M6,4 ile Nurdağı olduğunu söyledi. O yıldan beri M7,7’lik bir deprem üretimi olmamıştır diyen Ercan '' Gaziantep içi ile ilçeleri 3.derece deprem çekinceli olsa da, DAK, ÖDK ile BBK’nın (Bitlis Bindirme Kuşağı) ürettiği sarsım dalgaları etkiler.'' dedi.

Son olarak da Siirt ile Şırnak illeri BBK(Bitlis Bindirme Kuşağı) etkisinde olduğunu belirterek, Hakkari le Van’daki depremlerle sarsılacağını, ''En büyük depremi Pervari’de 1884’de M6,1’dir. Güvenlidir.'' diye açıkladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan o bölgeyi uyardı: 6.2 ile 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Son dakika!

Prof. Dr. Ahmet Ercan yer göstererek uyardı: 8'e kadar deprem üretebilir!

Geri Dön