04 / 05 / 2024

Profesör Doktor Hasan Ünal Nalbantoğlu vefat etti!

Profesör Doktor Hasan Ünal Nalbantoğlu vefat etti!

Nalbantoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından çankırı'nın şžabanözü ilçesinde toprağa verilecek...



Profesör Doktor Hasan Ünal Nalbantoğlu vefat etti. Nalbantoğlu için bugün saat 10.00'da  Orta Doğu Teknik  Üniversitesi Mimarlık Amfisi'nde tören düzenlenecek. Nalbantoğlu'nun cenazesi buradaki törenin ardından Kocatepe Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından çankırı'nın şžabanözü ilçesinde toprağa verilecek.

Hasan Ünal Nalbantoğlu:

Hasan Ünal Nalbantoğlu, 1947 yılında Ankara'da doğdu. Üniversite eğitimini ODTÜ (lisans), Londra Üniversitesi (yüksek lisans) ve Hacettepe Üniversitesinde (doktora) tamamladı.

Üniversitede öğrencilik hayatını tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi ve Durham Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Sonrasında ise Nalbantoğlu, 1980'de ODTÜ Sosyoloji Bölümü'nde görev yapmaya başladı.

Profesör Doktor Hasan Ünal Nalbantoğlu, 1983-1990 yılları arasında California Berkeley Üniversitesi Sosyoloji ve şžehir Bölge Planlama bölümlerinde, ayrıca Sanayi Toplumlarının Politik Ekonomisi Programı'nda dersler verdi ve araştırmalar yaptı.

Yakın zamana kadar ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Nalbantoğlu, 2010 yılında emekli oldu. Nalbantoğlu'nun, akademik çalışma hayatı boyunca şehir sosyolojisi, Osmanlı ekonomi tarihi, bilgi sosyolojisi ve sanat sosyolojisi alanlarında çeşitli makaleleri yayımlandı. Prof. Dr. Nalbantoğlu, son yıllarda ise Batı metafiziğinin sorgulanması gibi konular üzerine yoğunlaştı.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön