02 / 05 / 2024

Profilo AVM'nin kaçak katları ne zaman yıkılacak?

Profilo AVM'nin kaçak katları ne zaman yıkılacak?

Geçen Ağustos ayında Şişli'deki Profilo AVM'nin yıkım kararı alınmıştı. Aradan geçen yedi aylık süreç içinde yıkım kararı uygulanmadı.



Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Şişli Belediyesi Meclisi'nde Profilo AVM'nin kaçak katlarının yıkılmasına ilişkin karar alındı. Ancak bu yıkım karar, aradan geçen yedi aylık süre içinde hala uygulanmadı. Benzer şekilde kaçak katlar yapıldığı iddia edilen Cevahir AVM ile ilgili gecikmeden savcılığa suç duyurusunda bulunan ve ilgililer hakkında da soruşturma başlatan Şişli Belediyesi'nin, Profilo AVM konusunda sessiz kalması soru işaretlerinin yanı sıra çeşitli iddialara da yol açıyor. 


Encümen kararları uygulanmadı 

Mecidiyeköy Mahallesi Gülbahar Caddesi Cemal Sair Sokak'ta bulunan Profilo AVM'ye ait 2410 ada 246 parsel üzerindeki 12 bağımsız kattan oluşan kat otoparkının son 3 katının projeye aykırı olarak kaçak ofis ve dükkânlara dönüştürüldüğü ve çeşitli firmalara yüksek fiyatlarla kiralandığı iddia edilmişti. Gazetemizin manşete taşıyarak konuyu gündeme getirmesinin ardından Şişli Belediyesi, 11 Ağustos 2016'daki Meclis toplantısında söz konusu kaçak olan yerlere hem idari para cezası kesmiş, hem de yıkım kararı almıştı. 


Sahte kontratlarla kiralama 

33 bin 600 metrekarelik Profilo AVM otopark arazisinin yüzde 28'nin Şişli Belediyesi'nin mülkü olmasına rağmen, AVM Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Esmer tarafından, burada ofis ve dükkânlara dönüştürülen yerlerin sahte kontratlar düzenlenerek kiralandığı iddia ediliyor. İddia sahipleri, her katın yaklaşık 150 bin TL'ye kiralandığını, ayrıca otoparka giriş çıkış yapan araçlardan da saat ücreti tahsil ederek vurgun ve yolsuzluk yapıldığını dile getiriyor. Çevre sakinleri, sadece otoparka giriş çıkış yapan araçlardan sağlanan vurgunun miktarının aylık 450 bin TL'ye ulaştığını belirtiyor. 


Belediyenin payı buhar oldu 

Semt sakinleri, kaçak katların sahte kontratlar ile kiralanmasından dolayı aylık toplam 450 bin TL'lik bir vurgundan daha söz ediyor. Kaçak katlar ile kamuya açık otoparka sadece giriş-çıkış ücretlerinden elde epe 11598-R-2010648 sayılı yazı ile PROFİLO AVM içinde dükkânlara katılan konveyör ile otopark arasındaki bağlantıda bulunan dükkân ve ofislerin eski haline getirilmesi kararı alınmıştı. Ancak bu karar hala uygulanmış değil. 


 

Yurt Gazetesi


Geri Dön